Halepnek Eastbourne-ben a negyeddöntő jelentette a végállomást

Halepnek Eastbourne-ben a negyeddöntő jelentette a végállomást
A világranglistán jelenleg hetedik helyezett a 27 esztendős Simona Halep negyeddöntőbe jutott az angliai Eastbourne-ben rendezett 998 712 dollár összdíjazású füvespályás tornán, miután fordulatos, 108 percet tartó mérkőzésen 6:1, 4:6, 6:3 arányban jobbnak bizonyult az egy évvel idősebb szlovén Polona Hercognál (60. a világranglistán).

A hatodik kiemelt konstancai teniszező repülőrajtot vett, 4:0-ra elhúzott az első szettben, s előnyét a játszma végéig meg is tartotta. Halep a második felvonásban gyengébben adogatott, s ezzel ellenfele egyenlített, viszont a döntő szettben ismét 4:0-s vezetést szerzett, s ez elégnek bizonyult a továbbjutáshoz. Idén a román teniszező másodszor győzi le Hercogot (Miamiban is háromszettes csatát vívtak), a szlovén egyetlen sikere 10 évvel ezelőttről származik.

A negyeddöntő viszont a végállomást jelentette Halep számára, egy óra és 12 perces játék után két sima játszmában 6:4, 6:3 arányban vereséget szenvedett a wimbledoni bajnok német Angelique Kerbertől. A 31 esztendős német a világrangsorban jelenleg az 5. helyet foglalja el, ezen a tornán pedig a negyedik favorit. A román teniszező 23 455 dolláros csekkel és 100 világranglistaponttal vigasztalódhat.

Halep még versenyben van párosban, ahol Raluca-Ioana Olaru oldalán az elődöntőbe jutott. A román kettős döntő rövidítésben 2:6, 6:0, 10–5 arányban legyőzte az Alicja Rosolska, Zsao-szuan Jang (lengyel, kínai) duót. A találkozó mindössze 61 percet tartott. Olaruék eddigi jutalma 15 925 dollár és 185 WTA-pont, a döntőbe jutásért a Kirsten Flipkens, Bethanie Mattek-Sands (belga, amerikai) kettős ellen játszanak. A torna másik román érdekeltségű párosa még csak az első fordulót teljesítette, Mihaela Buzărnescu és a német Anna-Lena Friedsam 63 perc alatt 6:4, 6:2-re verte a Nadja Kicsenok, Abigail Spears (ukrán, amerikai) duót. Buzărnescuék eddigi teljesítménye 8109 dollárt és 100 világranglistapontot ér, következő ellenfelük az Arina Szabalenka, Dajana Jasztremszka (fehérorosz, ukrán)–Samantha Stosur, Su-aj Csang (ausztrál, kínai, 2.) párharc győztese.