Halep nem jutott döntőbe

Halep nem jutott döntőbe
A világelső Simona Halep nem jutott be a 7 972 535 dollár összdíjazású, Indian Wells-i (Kalifornia állam) keménypályás tenisztorna női versenyének döntőjébe, miután 6:3, 6:0 arányban veszített a japán Naomi Oszaka elleni elődöntőben.

Halep idei leggyengébb meccsét produkálta, és mindössze 64 perc alatt (ebből 8 perc az utolsó játék volt) veszített.

A 2015-ös bajnok 26 éves Halep elképzelés nélkül játszott, türelmetlen volt, és hibázott. Míg Osaka jól és erősen ütött, nem hiába mondják, hogy „big hitter”, addig Halep lágy ütései pontatlanok voltak.

Oszaka (20, WTA-44.) jól kezdte a meccset, 2:0-ra vezetett, de Halep két 0-ra nyert gémmel egyenlített. Ezután mindketten hozták az adogatásukat (3:3), majd Simonának bréklabdája volt, de elhibázta, és innentől nem nyert játékot az első szettben.

A második játszma Halep hibáinak hosszú sorozatából állt. A román játékos 0:3-nál behívta edzőjét Darren Cahillt, de ez sem segített, és nullára veszítette el a szettet.

Halep egy ászt és 3 kettőshibát ütött, első adogatásai 56 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 57 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött csak a pontok 28 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 27 ki nem kényszerített hibát vétett.

Oszaka 3 ászt és ugyanannyi kettős hibát ütött, első adogatásai 57 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 67 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött a pontok 50 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 20 ki nem kényszerített hibát vétett.

Ezzel 3–1-re módosult a Halep–Oszaka egymás ellen nyert mérkőzések eredménye.

Halep Indian Wells-i teljesítményéért 327 965 dolláros csekket és 390 WTA-pontot kap, és megőrzi első helyét a világranglistán.

A döntőben Naomi Oszaka az ugyancsak 20 éves Daria Kaszatkina ellen játszott, aki a másik elődöntőben 4:6, 6:4, 7:5 arányban legyőzte az amerikai Venus Williamst.