Halep játék nélkül is világelső lehet

Halep játék nélkül is világelső lehet
A román sportsajtó szerint hamarosan ismét a női tenisz-világranglista első helyére léphet előre a most második Simona Halep, ráadásul úgy, hogy ehhez játszania sem kell.

Az ok: a jelenlegi világelső Caroline Wozniacki nem jelezte indulási szándékát a február 19-én rajtoló dubaji tenisztornán, ezzel pedig elveszti a tavaly ott nyert 305 WTA-pontot – a dán játékos előnye így 44 pontra csökken. Ugyanakkor, a február 12-én kezdődő dohai turnén Wozniackinak – aki tavaly döntőt játszott – 585 pontot kell megvédenie, így ha nem jut döntőbe, újabb pontok bánják, miközben Halep tavaly nem indult se Dohában, sem pedig Dubajban, így ő pontveszteség nélkül zárja a következő két hetet…

Wozniacki az ESPN tévécsatornának a napokban adott interjúban azt nyilatkozta, hogy miután már kétszer is a WTA-rangsor élén zárta az évet, a világelsőség nem cél számára. „Most már csak örömömet akarom lelni a teniszben” – tette hozzá a dán szőkeség, aki profi pályafutása alatt – a női teniszezőket tömörítő szervezet honlapja szerint – 29,9 millió dollárt ütögetett össze.