Győzött a Győr és az FTC a csoportzárón

Női kézilabda Bajnokok Ligája

Győzött a Győr és az FTC a csoportzárón
A biztos középdöntős Győr 32–25-re (szünetben 15–12) nyert a vendég orosz Rosztov-Don ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.

A találkozónak nem volt különösebb tétje: a Rosztov biztos utolsó volt csoportjában, azaz nem juthatott tovább, és átkerül az EHF Kupába. Az is eldőlt már, hogy a várandós Heidi Lökét nélkülöző győriek hat ponttal – a dán Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő Bukaresti MSC elleni oda-vissza győzelemnek köszönhetően – vágnak neki a középdöntőnek. A Bukaresti MSC lapzártánk után, vasárnap este fogadta a dán csapatot.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria is sikerrel zárta a csoportkört: ma ötgólos (33–28, szünetben 14–14) győzelmet aratott az orosz Asztrahanocska vendégeként. A már középdöntős budapestiek egy hete súlyos, 37–24-es vereséget szenvedtek a macedón Vardar Szkopjétől otthon. Az Asztrahanocskát októberben 32–23-ra verték, és mivel nem lehetett tudni, hogy ebből a kvartettből a Vardar és az FTC mellett az Asztrahanocska vagy a német Leipzig kerül-e tovább a 12-es középdöntőbe, fontos volt az újabb győzelem.

Elek Gábor vezetőedző csapata öt ponttal kezdi a középdöntőt, miután a lipcsei gárdát az FTC kétszer is legyőzte.

FOTÓ MTI/KRIZSÁN CSABA: A győri Jana Knedlikova dob kapura Anna Vjahirjeva mellett