Grindeanu Brüsszelben győzködi az európai vezetőket

Grindeanu Brüsszelben győzködi az európai vezetőket
Csütörtökön a kormány bejelentette, hogy Sorin Grindeanu miniszterelnök február16–17-én Brüsszelbe látogat, biztosítandó az európai vezetőket afelől, hogy „a korrupció elleni harc, az aktív részvétel és az EU-ban betöltött szerepünk megerősítése a kormány prioritásai közé tartozik”.

A román kormányfő találkozik majd az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel, illetve Tdonald Tuskkal, az Európai Unió Tanácsának elnökével, Frans Timmermansszal, a Bizottság első alelnökével, és Jyrki Katainennel, az EB foglalkoztatásért, gazdasági növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnökével.

„Szeretném biztosítani az összes partnerünket az európai intézményeknél, hogy a korrupció elleni harc, az aktív részvétel és az EU-ban betöltött szerepünk megerősítése az általam vezetett kormány prioritásai közé tartozik, a mostani látogatás pedig annak az aktív dialógusnak a rendjébe tartozik, amelyet európai partnereinkkel közösen célul tűztünk ki” – áll a kormány sajtóközleményében.

A Sorin Grindeanu miniszterelnök vezette delegációban részt vesz még Teodor Meleșcanu külügyminiszter, illetve Marius Nica, a miniszterelnök államtanácsosa.