Fölényes zilahi győzelem az erdélyi röplabda „rangadón”

Fölényes zilahi győzelem az erdélyi röplabda „rangadón”
Csak rangadónak nem lehetett nevezni a zilahi sportcsarnokban lebonyolított találkozót. A hazaiak 68 perc alatt gond nélkül nyerték meg a szomszéd Dési Egyesülés elleni mérkőzést a férfi A1-osztály röplabdabajnokság 18. fordulójában.

(erkedi, póka)

Már maga az eredmény is mutatja, fölényes sikert könyvelt el a hazai csapat, nyilvánvaló volt a két csapat közti különbség. A szilágyságiak négy nehéz összecsapás után álltak ki a Szamos-partiak ellen. Sorrendben a Krajovai U MSC, a Ploieşti-i Tricolorul, a Bukaresti Steaua és a Galaci Arcada elleni meccsek után álltak szemben az idei évadban gyenge teljesítményt nyújtó Egyesüléssel. Egy percig sem volt megkérdőjelezhető a Meszes-aljiak győzelme, mindvégig a tavalyi ezüstérmes uralta a mérkőzést. Csupán a harmadik szett elején vezettek a vendégek, de akkor is csak rövid ideig.

Marian Constantin, a MRK edzője az utolsó játszmában pályára küldte Constantin Filip és Mihai Tarţa tartalékokat is, akik ebben az évben nem nagyon játszottak. Kitűnő alkalom volt nekik is játéklehetőséget nyújtani, figyelembe véve az ellenfél képességeit. Rájuk is számíthat ezentúl a zilahiak mestere.

Végeredmény: • Zilahi MRK–Dési Egyesülés 3:0 (17, 12, 16).

A következő fordulóban a zilahiak Kolozsváron szerepelnek az Universitatea Sportklub ellen. A február 25-i, szombati mérkőzés megfigyelője nem más mint a Dési Egyesülés (annakidején még Viktória néven játszott a másodosztályban) volt edzője, Ionel Buhăţel testnevelő tanár. A désiek szombaton 17 órakor a Steauát fogadják.

Egyébként a kolozsvári gárda várható vereséget szenvedett Nagybányán, a Lascăr Pană Sportcsarnokban a helyi Ştiinţă Explorări csapatától. Lőtei Attila Rómeó együttes öt perccel tovább bírta a „gyűrődést”, a mérkőzés egy órát és 13 percet tartott.

Végeredmény: • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:0 (19, 17, 22).

A forduló többi eredménye: • Krajovai U MSC–Ploieşti-i Tricolorul 3:0 • Bákói Ştiinţa–Bukaresti MSC 3:1 • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Karánsebesi SE 0:3. Lapzárta után ért véget a Bukaresti Steaua–Galaci Arcada rangadó. Az állás: 1. Arcada 42 pont/17 mérkőzés, 2. Zilah 41/18, 3. Krajova 40/18, …, 10. DÉS 16, 11. KOLOZSVÁR 13.