Főleg on-line fizetnek a vízművek ügyfelei

Főleg on-line fizetnek a vízművek ügyfelei
A Kolozs Megyei Tanács eltökélt szándéka a közszolgáltatások fizetési rendszerének digitalizálása – olvasható a közhivatal sajtóközleményben.

Az Alin Tişe vezette intézmény munkatársai szerint a folyamat egyik nagy kedvezményezettje a Kolozs Megyei „Szamos” Vízművek Rt., amelynek a MyCAS elnevezésű applikációjának segítségével az ügyfelek a világháló segítségével fizethetik ki a víz- és a csatornázási díjat. Hangsúlyozzák: a regisztrált és az applikáción keresztül számláikat kiegyenlítő ügyfelek száma az utóbbi időben folyamatosan növekedett. A közleményben megállapítják, jelenleg az ügyfelek 73 százaléka kizárólag on-line fizet, a kasszafülkéket használók száma folyamatosan csökken.

„A közszolgáltatások digitalizációja és a bürokrácia csökkentése által Kolozs megyében beindított közigazgatási forradalom folytatódik, és egyre nyilvánvalóbb. Azt követően, hogy az országban elsőként sikerült digitalizálnunk a városrendészeti iratok átvételének, feldolgozásának és kibocsátásának folyamatát, figyelmünk jelenleg valamennyi közszolgáltatás leegyszerűsítésére irányul, amelyeket közvetlenül vagy más, hatáskörünkbe tartozó intézményekkel együtt bonyolítunk le” – nyilatkozta Alin Tişe.

A sajtóközlemény szerint 2023 első felében körülbelül 3100 új egyéni fiókot létesítettek a felhasználók, amely a múlt év ugyanazon időszakához képest 30 százalékos növekedést jelent. Kiemelik, hogy a fokozott érdeklődést az időszakos fejlesztések is előidézték – az applikációt új funkciókkal bővítették: számla kifizetése és megtekintése, tájékoztatás a számla kiállításáról, értesítés üzemzavarokról és a vízszolgáltatás ideiglenes leállításáról, a vízóra önleolvasása és on-line beküldése, szerződéskötés vagy -felszámolás, ügyfelek bejelentéseinek internetes küldése.

Tudatják: a MyCAS applikáció ingyenes és www.casomes.ro honlapról, valamint az App Store-ból és Google Play-ből tölthető le.