Focihírek röviden

Focihírek röviden

U FC: FÉL LÉPÉSRE A III. LIGÁTÓL

A Kolozsvár Aréna adott otthont szombaton a Kolozs és Máramaros megye negyedosztályú bajnoka közötti osztályozó párharc első felvonásának, amelyen mintegy 3000 néző előtt a Kolozsvári U FC kiütéses győzelmet aratott a Magyarláposi Lápos felett. A 8–0-s siker miatt az egy hét múlva esedékes visszavágó már csak formaságnak számít. A gólok felét Dorin Goga lőtte.

Végeredmény: • U FC–Lápos 8–0 (gól: Brian Lemac 2 – 11. és 37., Darius Hâmpea – 33., Dorin Goga 4 – 44., 45., 85. és 93., továbbá Rareş Takacs – 78. perc).

Marius Popescu és Szilágyi Zsolt edzők a következő csapatot szerepeltették: Man – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Rogozan (86. perc Fodor) – Takacs, Goga, Hâmpea (90. perc Chiorean) – Lemac (88. perc Fizeşan).

KOLOZSVÁRI KOROSZTÁLYOS FOCIBAJNOKOK

A 19 év alatti korcsoport bajnokságát a Ştefan Oncică edzette Kolozsvári CFR nyerte meg, miután a Bufteában rendezett döntőben 2–1-re nyert a Piteşti-i MSC ellen. Az Argeş megyei gárda szerzett vezetést Andrei Brânză révén (53. perc), de a fiatal vasutasok Alexandru Petruş (59. perc) és Claudiu Petruş (86.) góljaival fordítottak. Utóbbit választották a legjobb játékosnak.

A Kolozsvári Esthajnalcsillag/Luceafărul Cluj nyert az U11-eseknél, mondhatni hasonló forgatókönyv alapján 2–1-gyel végzett a döntőben a Konstancai Viitorul ellen, szintén Bufteában. A tengerpartiak vezettek a 10. perctől Ramon Giurgiu találatával, a kolozsváriak Luca Băsceanu (38. perc, öngól) és David Popa (45. perc) találataival fordítottak; Popát választották a döntő legjobbjának. A döntőt egy perces gyászszünettel kezdték a néhány nappal korábban autóbalesetben meghalt Luceafărul játékosa, Osman Kaya emlékére.