Florentin Pera az U Alexandrion új edzője

Florentin Pera az U Alexandrion új edzője
Kinevezték Carmen Ameriei utódját a Kolozsvári U Alexandrion női kézilabda-együttesnél: ezentúl Florentin Pera (a képen) irányítja az egyetemistákat, vasárnap már ő vezette az edzést.

Pera korábban a Románvásári/Romani MRK együttesét edzette (a nyáron viszont lejárt a szerződése a moldvaiaknál) és Gheorghe Tadici szövetségi kapitány mandátuma idején másodedző volt a román női válogatottnál. A szakember két és fél éves szerződést írt alá a kolozsváriakkal.

Carmen Amarieijel szerdán este bontottak szerződést, miután az együttes sorozatban háromszor kikapott (azóta Románvásáron is vereséget szenvedett két góllal). Amarieijel együtt Luminița Huţupan Dinu másodedző is távozott.

A 36 éves Pera korábban még megfordult a Marsovásárhelyi Maros, Dévai Vár/Cetate Devatrans és a Konstancai Tomis csapatánál. A románvásáriakkal sorozatban háromszor bejutott a nemzetközi kupákba és kétszer játszott Román Kupa döntőt. A kolozsváriak új edzőjének a célkitűzése a legjobb nyolc között végezni a Nemzeti Ligában, a csapat jelenleg 9 forduló után a 10. helyen áll, 10 pontot gyűjtött.

A mester szerdán debütál a Kolozsvári U Alexandrion kispadján, az együttes a Brăilai Dunăreával játszik 16 órai kezdettel a Horia Demian Sportcsarnokban.