Férfi kézilabda BL: Remek játékkal nyertek

Férfi kézilabda BL: Remek játékkal nyertek
A Telekom Veszprém kiváló játékkal négy góllal győzött a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában szerda este Mannheimben, ezzel visszavágott a november 3-i, veszprémi egygólos vereségért.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A-csoport: • Rhein-Neckar Löwen (német)–Telekom Veszprém HC 25–29 (13–14) – a Veszprém gólszerzői: Kentin Mahé 8, Kent Robin Tönnesen és Petar Nenadics 4–4, Andreas Nilsson és Borut Mackovsek 3–3, Dragan Gajics és Nagy László 2–2, Blaz Blagotinsek, Gasper Marguc és Dejan Manaszkov 1–1.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szombaton az egész BL-ben egyedüliként százszázalékos Paris Saint-Germaint fogadja a B-csoportban, az öt sikerrel és négy vereséggel álló veszprémiek pedig jövő vasárnap a címvédő francia Montpellier HB csapatát látják vendégül.

Egy lépéssel közelebb került a rájátszásba való jutáshoz a Bukaresti Dinamó, amely a fővárosban két gól különbséggel legyűrte a finn Riihimëen Cocks gárdáját is a D-csoportban. A Dinamó az első két továbbjutó helyen végezhet a BL „második vonalában”, amennyiben az utolsó körben idegenben legyőzi a svájci Wacker Thunt.

Eredmény, D-csoport: • Bukaresti Dinamó–Riihimëen Cocks (finn) 24–22 (13–12) – a Dinamó góldobói: Hugo Descat 7, Vitalij Komogorov 6, Kamel Alouini 5, Răzvan Gavriloaia 3, Nicuşor Negru 2 és Szász András 1. A vendégektől Nico Rönnberg volt a legeredményesebb 8 góllal.

A többi mérkőzést hétvégén játsszák.