Felgyújtotta a kolozsvári polgármesteri hivatal kapuját

Felgyújtotta a kolozsvári polgármesteri hivatal kapuját
A kolozsvári rendőrség mai sajtóközleménye szerint szombaton este nyolc óra körül egy 27 éves férfi üzemanyagot használva felgyújtotta a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal főbejáratát.

A férfit többen lefilmezték, amint felgyújtja a városi önkormányzat székhelyének faajtóját, majd távozik a helyszínről.  A benzin kifolyt a járdára is, és ott meggyúlt, de szerencsére senki sem sérült meg. Nem sokkal az incidens után a férfit a Malom (G. Bariţiu) utcában nyakon csípték a rendőrök, őrizetbe vételét egy járókelő filmezte le. 

A Kolozs Megyei Katasztrófaelhárítási Felügyelőség (ISU) vasárnap közölte: a kár kismértékű, a helyszínre sietett tűzoltóknak azonnal sikerült eloltaniuk a lángokat. Mivel az esetet a polgármesteri hivatal alkalmazottai azonnal jelentették, a tűzoltók gyorsan tudtak intézkedni, ezzel pedig csökkentették a kárt. 

A Kolozs Megyei Rendőrség közlése szerint a hatóságokat röviddel 20 óra után értesítették az incidensről, amely anyagi károkat okozott.  Az elfogott tettes 27 éves, a Kolozs megyei Egeresről származik, és 24 órás őrizetbe vették.

A rendőrség rongálás, a közrend és a csend megsértése vádjával eljárást indított ellene.