Felfüggesztett börtönbüntetés a marosvásárhelyi orvosnak – kenőpénzt fogadott el

Felfüggesztett börtönbüntetés a marosvásárhelyi orvosnak – kenőpénzt fogadott el
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy marosvásárhelyi sebészt kenőpénz elfogadása miatt – beismerte bűnösségét. Az orvos, akit azért jelentettek fel, mert pénzt kért egy személytől, hogy megműtse a lányát, két évig nem gyakorolhatja a szakmáját, és közmunkát kell végeznie.

A Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) tájékoztatása szerint a marosvásárhelyi törvényszék mellett működő ügyészség ügyésze benyújtotta a dokumentumot, amiben az egyik marosvásárhelyi egészségügyi intézmény orvosa beismeri bűnösségét. Ennek megfelelően 2 év felfüggesztett börtönbüntetést rendeltek el ellene kenőpénz elfogadása miatt, és az így kapott 4000 lejt elkobozzák tőle.

A vádalku elrendeli továbbá az orvos egyes jogainak az ideiglenes felfüggesztését, vagyis két évig nem gyakorolhatja szakmáját, és 60 napnyi ingyenes munkát kell végeznie a köz javára.

A sebészt tavaly jelentették fel, miután 4000 lejt kért és kapott a feljelentőtől annak fejében, hogy megműtse a lányát.

A nyomozás során az orvos elismerte bűnösségét, és vádalkut kért.

Az ügyet továbbították a marosvásárhelyi törvényszékre.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír