Felborult egy kisbusz, hét személy megsérült

Felborult egy kisbusz, hét személy megsérült
Hét személy megsérült vasárnap este Brassó megyében, miután egy kisbusz sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és felborult - írja ma a Mediafax.

A Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője, Ciprian Sfreja tájékoztatása szerint a kisbusz a 13-as jelzésű országúton, Brassó és Földvár között borult fel, a hét sérültből ketten be is szorultak a roncsok közé.

„Egy műszaki mentő, két SMURD-egység és három mentőautó érkezett a helyszínre” – részletezte az illetékes.

Elmondása szerint az utasok egy része saját lábán hagyta el a kisbuszt. Ugyanakkor valamennyi áldozat tudatánál volt. Őket a brassói megyei sürgősségi kórházba szállították – mondta el Adriana Palaghiea, a mentőszolgálat szóvivője.

A katasztrófavédelmi felügyelőség illetékes egyúttal arról is beszámolt, hogy a hétsérültből csak három személyt kellett kórházba szállítani, őket két SMURD-egység és egy mentőautó vitte be a megyeszékhely egészségügyi intézményébe.

60 és 75 év közötti nőkről van szó, akik egy kolostorlátogatásról utazta hazafele Szatmárnémetibe.

varosnapokHirdetés

További három személy még a mentők kiérkezése előtt, magántulajdonban levő személygépkocsival mente be a kórházba.

A balesetet az okozta, hogy a sofőr a havas országúton elvesztette uralmát a jármű felett. A kisbusz kicsúszott a mezőbe, ahol többször is átfordult, míg végül a kerekekkel felfele állt meg.