Erdélyi és partiumi viszonylatban Alin Tişe a leggazdagabb tanácselnök

Erdélyi és partiumi viszonylatban Alin Tişe a leggazdagabb tanácselnök
Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke a legvagyonosabb megyei önkormányzati vezető Erdélyben és a Partiumban, az intézmények honlapján közzétett vagyonnyilatkozatok alapján.

Alin Tişének a legfrissebb vagyonnyilatkozat alapján van egy háza Kolozsváron, két luxusautója, emellett családja 16 ezer euró értékű ékszereket birtokol, és 156 ezer lejnyi és 2700 eurónyi bankbetéttel rendelkezik. A Tișe házaspárnak több millió lejes befektetései vannak a kolozsvári Central Business Plaza ingatlanprojektben, amely üzlet- és irodahelyiségek, illetve lakások eladásával és bérbeadásával foglalkozik. Beruházásaik értéke 326 ezer euró. A családnak azonban adósságai is vannak: 326 ezer euróval tartoznak különböző bankoknak.

Iustin Cionca aradi megyeitanács-elnöknek 17 telke van Pécskán, amelyből öt beépíthető, a többi mezőgazdasági terület. Az elnök vagyonnyilatkozatában egy lakást, két házat és egy üzlethelyiséget is említ. Ő 200 ezer lejes bankbetéttel rendelkezik, de 110 ezer eurós kintlévőségei is vannak, mivel saját nevében adott kölcsönöket.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke két beépíthető telekkel és egy mezőgazdasági területtel rendelkezik, emellett van egy lakása és két háza Szatmárnémetiben. Feleségével együtt több bankszámlája is van összesen 55 ezer lejjel és 450 ezer forinttal, de törleszt egy 2032-ben lejáró, 32 500 svájci frank értékű bankkölcsönt is.

Tiberiu Marc, a Szilágy Megyei Tanács elnöke négy telek tulajdonosa, ebből kettő beépíthető. Vagyonnyilatkozata szerint van még egy zilahi háza, illetve egy 90 ezer lejes hitele is.

Daniela Câmpean, a Szeben Megyei Tanács elnöke úgy nyilatkozott, két beépíthető telek, két lakás és egy Szeben megyei hétvégi ház tulajdonosa. 200 ezer lejes és 1700 eurós bankbetétekkel rendelkezik.

A Temes Megyei Tanács elnöke, Ionel Dobra két beépíthető telek, három lakás és két üzlethelyiség tulajdonosa, Temes és Arad megyében. Bankbetétjeinek értéke 22 ezer lej, de van egy 38 ezer eurós bankkölcsöne is.

Vagyonnyilatkozatuk szerint vannak az országban olyan megyeitanács-elnökök is, akiknek se házuk, se autójuk, se bankbetétjük, de még adósságuk sincs. Az egyik példa Marius Oprescu Olt megyei tanácselnök, aki úgy nyilatkozott, se tulajdona, se pénze nincs.

(Fotó: www. monitorulcj.ro)