Egy sofőr, egy éjszaka, 15 bírság, közel 12 ezer lej büntetés

Egy sofőr, egy éjszaka, 15 bírság, közel 12 ezer lej büntetés
Egyetlen éjszaka alatt a közlekedési szabályok többszöri megszegése miatt 11 890 lej összértékben 15 bírságot róttak ki egy 21 éves Maros megyei férfire, akinek ugyanakkor 420 napra vonták be a gépkocsivezetői jogosítványát a marosvásárhelyi rendőrök.

A Maros megyei rendőrség sajtóközleménye szerint a marosvásárhelyi közlekedésrendészet munkatársai szombat éjjel 2 óra 34 perckor jeleztek egy, a város utcáin agresszív vezetési stílusban közlekedő sofőrnek, hogy álljon meg. Mivel a gépkocsivezető ezt nem tette meg, a rendőrök a nyomába eredtek. Míg zajlott az üldözés, a 21 éves sofőr anyagi károkkal járó balesetet okozott, és számos közlekedési vétséget ejtett.

A rendőrök szerint néhány perc leforgása alatt a sofőr többször is megszegte a közlekedési szabályokat: figyelmen kívül hagyta a közlekedési rendőr jelzéseit, elmulasztotta betartani a hátramenetre, illetve a biztonsági öv viselésére vonatkozó szabályokat. Ugyanakkor nem állt meg a rendőrök ilyen irányú jelzésére, nem jelezte irányváltoztatási szándékát, menetiránnyal szemben közlekedett, nem adott előnyt a közeledő hatósági járműnek, amelynek be voltak kapcsolva a hang- és fényjelzései, minek következtében anyagi károkkal járó balesetet okozott.

Mindezekért a kihágásokért a rendőrség összesen 11 890 lejre büntette a sofőrt, és 420 napra felfüggesztették a jogosítványát. Ezen kívül a gépkocsi forgalmi engedélyét is bevonták - derül ki a közleményből.

(Képünk illusztráció)