Egy nap alatt 1500 személynek nyújtottak ellátást a rohammentők

Egy nap alatt 1500 személynek nyújtottak ellátást a rohammentők
Az elmúlt napon a SMURD rohammentő-szolgálat egységei több mint 1500 személynek nyújtottak sürgősségi orvosi ellátást - tájékoztatott ma a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

A közlemény szerint az elmúlt 24 órában 1853 vészhelyzethez riasztották a katasztrófavédelmi erőket, a rohammentősök 1544 személynek nyújtottak sürgősségi orvosi ellátást, a katonai tűzoltók 111 tüzet oltottak el. Hatvanhat esetben a kigyulladt aljnövényzet oltásánál segédkeztek. A felügyelőség szerint megközelítőleg 130 hektárnyi területet érintettek a tüzek.

Ugyanakkor országos szinten a katonai tűzoltók 192 bevetésen vettek részt a közösségek védelmében, műszaki mentésre hat esetben volt szükség.

A közlemény szerint az említett időszakban összesen 21 Ro-Alert üzenetet küldtek ki a hatóságok a településeken vagy azok közelében kószáló medvék jelenlétére figyelmeztetve a lakosságot. Brassó és Hargita megyében négy-négy, Maros és Prahova megyében három-három, Neamţ és Vâlcea megyében kettő-kettő, Bákó, Kovászna és Szeben megyében egy-egy ilyen üzenetet továbbítottak a lakosságnak.