DNA: 620 ezer eurós csúszópénz elfogadása miatt folyik eljárás Relu Fenechiu ellen

DNA: 620 ezer eurós csúszópénz elfogadása miatt folyik eljárás Relu Fenechiu ellen
Relu Fenechiu volt közlekedési miniszter ellen befolyással való üzérkedés és pénzmosás miatt indult bűnvádi eljárás, miután 2012 és 2014 között 620 ezer eurót vett át egy szoftvercégtől, illetve az igazságügyi minisztérium két szerződésének 15 százaléka is az övé lett – tájékoztat a DNA.

„Relu Fenechiu gyanúsított 2012 és 2014 között, a fentebb említett minőségben, 15 százalékot kért és kapott egy szoftvercégtől, az igazságügyi minisztérium két szerződésének értékéből (14 700 000 lej értékben áfa nélkül), illetve egy gyógyszeripari cég szerződéseiből, amelynek többségi részvényese az egészségügyi minisztérium (közel 1,8 millió euró értékben). Cserébe támogatását ígérte és nyújtotta ezeknek a projekteknek a megnyerésében és lebonyolításában. A Relu Fenechiu gyanúsított által nyújtott segítség abban állt, hogy közbenjárt az igazságügyi minisztérium illetékeseinél, illetve a gyógyszervállalat vezetőségénél, akik fölött abban a pillanatban befolyása volt” – derül ki az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) közleményéből.

A nyomozók szerint ezért a „segítségnyújtásért” Fenechiu két általa vezetett cégen keresztül összesen 620 ezer eurót kapott a szoftvercég képviselőitől.