Davis-kupa: Román siker Luxemburg ellen

Davis-kupa: Román siker Luxemburg ellen
Kellemetlen meglepetésre a Benelux állam képviselője szerzett vezetést, de utána már csak Románia teniszezői voltak a pályán: a Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulójában magabiztos, 3–1-es hazai siker született Karácsonkőn/Piatra Neamţ-on.

A 20 éves Nicolae Frunză (596. a világranglistán) három szettben kikapott az ATP-rangsorban nem jegyzett 24 esztendős Ugo Nastasitól, utána viszont a rutinos Florin Mergea, Horia Tecău páros és Marius Copil kétszer is egyesben diadalmaskodott. A világrangsorban 94. játékos előbb 58 perc alatt „kivégezte” a ranglistán szintén nem jegyzett ellenfelét, Christophe Thollt, majd vasárnap még ennyi időt sem „pazarolt” Nastasira (51 perc).

Az ITF rendelkezéseinek értelmében a David-kupa alacsonyabb csoportjaiban két napra leosztva bonyolították le a meccseket, és csak két nyert játszmáig tartottak a mérkőzések.

Eredmény: • Románia–Luxemburg 3–1 – Nicolae Frunză–Ugo Nastasi 6:7 (5), 6:1, 3:6; Marius Copil–Christophe Tholl 6:3, 6:2; Florin Mergea, Horia Tecău–Raphael Calzi, Robi Tholl 6:0, 6:1; Copil–Nastasi 6:1, 6:1; a Frunză–Chr. Tholl mérkőzést már nem játszották le.

A második fordulóban Románia a Marokkó–Grúzia találkozó továbbjutójával mérkőzik április 7. és 8. között, Marrákesben három mérkőzés után 2–1-re vezettek a házigazdák.