Marcel Ciolacu: év végéig véghez kellene vinni a kormányátalakítást

Marcel Ciolacu: év végéig véghez kellene vinni a kormányátalakítást
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke rámutatott: az általa vezetett politikai alakulat, valamint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a miniszterelnök is követi a kormány tagjainak tevékenységét, és jómaga úgy véli, hogy szükség lenne kormányátalakításra, amelyet az év végéig végre kellene hajtani.

A témáról a pártban és a koalícióban is egyeztetni fognak, az esetleges minisztercserére azonban a kormányfőnek kell javaslatot tennie, ő nem fogja kérni egyik vagy másik tárcavezető leváltását - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy a PSD szorgalmazza-e az energiaügyi miniszter leváltását, Ciolacu azt válaszolta: nincs senkinek baja Virgil Popescu személyével, de úgy véli, hogy „a lehető legrosszabbkor” liberalizálták az energiapiacot.

A szociáldemokrata pártelnök elmondta még, hogy 2023-ban kétségkívül sor kerül majd a koalíciós megállapodásban is rögzített kormányfőváltásra, és ha párttársai úgy döntenek, hogy ő a megfelelő személy a tisztség betöltésére, vállalni fogja a megbízatást. Hozzátette, már dolgoznak egy szociális és gazdasági intézkedéseket tartalmazó programon, amelyet a koalíció elé fognak terjeszteni.