CFR: az indulás pillanatáig van lehetőség online jegyvásárlásra

CFR: az indulás pillanatáig van lehetőség online jegyvásárlásra
A vonat elindulásának pillanatáig lehet jegyet váltani közel 440 vonatra – jelentette be a napokban a Román Vasúttársaság. Az InterRegio vonatok 75%-a, a Regio Expres vonatok 65%-a és a Regio vonatok 32%-a esetében növelték az online jegyvásárlás időtartamát.

A CFR Călători telefonos alkalmazásban a „0m” piktogrammal jelölték azokat a vonatokat, amelyek esetében közvetlenül az indulás előttiig lehet jegyet vásárolni.  

Az online jegy az indulás pillanatáig (Bilete online până la plecare) elnevezésű szolgáltatás a hálókocsis vonatokra is érvényes, valamint a Bukarest– Henri Coandă Repülőtér–Brassó– Konstanca útvonalon közlekedő járatokra is. Online jegyvásárlás esetén, akár a www.cfrcalatori.ro honlapon, akár a CFR telefonos alkalmazással történik, 5 százalékos kedvezmény jár.   

Annak érdekében, hogy a közlekedési kereslet kiszámítható legyen, és hogy kapacitásukat a lehető legjobban hozzá tudják igazítani az előre jelzett utasforgalomhoz, a CFR utasszállító részlege azt javasolja az utasoknak, hogy tervezzék meg előre utazásukat, beleértve a jegyek megvásárlását is. A belföldi járatokra legfeljebb 30 nappal az utazás előtt lehet jegyet váltani. Felhívják arra is az utasok figyelmét, hogy utazás előtt győződjenek meg róla, hogy rendelkeznek érvényes menetjeggyel, hogy elkerüljék a vonat típusának és kilométerzónájának megfelelő pluszköltségeket és/vagy a hatályos előírások szerinti bírságot.

A vonatok menetrendjére vonatkozó információk elérhetők a 0219521 telefonszámon (belföldi forgalom esetén), a vasútállomások telefonszáma megtalálható a www.cfrcalatori.ro Informatii telefonice fülnél. A trenul meu alkalmazásban a vonat számának beírásával nyomon követhető a vonatjárat haladása. A www.cfr.ro honlapon elérhetők a webkamerák folyamatosan aktualizált képei is, amelyek a bukaresti, a Henri Coandă reptéri, a temesvári, a krajovai, a brassói, a jászvásári, a kolozsvári és a kostancai vasútállomások érkezés/indulás táblájának képeit rögzítik.