CFR 1907: változások a keretben

CFR 1907: változások a keretben
A Kolozsvári CFR 1907 honlapja (www.cfr1907.ro) több változást közölt: két játékost leigazoltak, kettőt kölcsönbe adtak, egyet pedig továbbadtak.

A vasutasklub és a Bukaresti Dinamó megegyezett: végleg a fővárosiaké lesz Andrei Radu. A játékos már az előző idényben is kölcsönben szerepelt, 17-szer lépett pályára a Jászvásári/Iaşi-i Politechnikában. Az I. ligában még ezenkívül szerepelt a Chiajnai Concordiában (11 mérkőzés), továbbá egy-egy alkalommal a CFR-ben és a Dinamóban. Játszott viszont külföldön is, a ciprusi élvonalbeli Arisz Limasszolt erősítette 45 meccsen. Andrei Radu többszörös ifjúsági válogatott (U17: 20 mérkőzés/5 gól; U18: 4 mérkőzés; U21: 10 mérkőzés).

Tapasztalt játékos érkezett a CFR-hez, az utóbbi időben több ízben is már állandó hír volt a sajtóban a leigazolása, de csak most kötöttek szerződést a 34 esztendős Iasmin Latovlevici-csel. A 12-szeres román válogatott balhátvéd legutóbb a Kisvárda Master Good keretében szerepelt, de nem lépett pályára az NB I-ben. Márciusban bontott szerződést a magyar klub, mivel a pandémia kitörésekor honfitársával, Gheorghe Grozavval együtt engedély nélkül utazott haza Romániába. Latovlevici több mint 150 élvonalbeli találkozón és 54 nemzetközi kupamérkőzésen szerepelt, karrierje során megfordult a Temesvári CFR és Temesvári Politechnika, a Besztercei Glória, a Bukaresti Steaua, majd a törökországi kalandozása során a Genclerbirligi, a Karabükspor, a Galatasaray Isztambul és a Bursaspor csapatainál. Szerződtetésével tartalékszerepet szánnak neki a román válogatottá lett portugál csapatkapitány, Mario Camora mögött.

A másik két játékos a bajnokság ifiszabályának felel meg (két U21-es játékos a kezdőben, egy végig a pályán). A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól végleges szerződéssel érkezik a 22 éves Nicolae Carnat, a hírek szerint négy évre kötelezte el magát a CFR-hez. A jobbszélső a Gheorghe Hagi Akadémián nevelkedett, majd az angol Wolverhampton Wanderers akadémiáján folytatta juniorként. A Mihálcfalván (Fehér megye) született játékos megfordult még a dán Esbjerg és a Călăraşi-i Dunărea együttesében, 50 élvonalbeli találkozón szerepelt és 6 gólt lőtt.

A megegyezés részeként a Sepsi még ráadásként kölcsönkapta a 20 éves utánpótlás-válogatott, szintén szélső poszton játszó Claudiu Petrilát (29 mérkőzés, 1 gól) a kolozsvári klubtól.

Ugyancsak az idény végéig a CFR 1907 kölcsönadta a Temesvári ASU Politechnikának Hindrich Ottó kapust, akit a bánságiak már be is mutattak a honalpjukon. A János Zsigmond Unitárius Kollégium tanulója 2002. augusztus 5-én született, hatéves korában kezdte a focizást a vasutasoknál. Két évig a III. ligában a vasutasok másodcsapatában szerepelt, de tagja volt az élvonalbeli együttesnek is. Az I. ligában az előző kiírás rájátszásában a Botoşani-i FC elleni idegenbeli találkozón debütált, korábban a korosztályos, U18-as válogatott tagja volt, de ősszel behívták az U19-es csapatba is. A 193 cm magas hálóőr a tanulásban is jeleskedik.