CFR 1907: kiütéses siker a Medgyesi Gázmetán ellen

CFR 1907: kiütéses siker a Medgyesi Gázmetán ellen
Második felkészülési mérkőzésén hétfő este a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata kiütéses győzelmet aratott a Medgyesi Gázmetán ellen. A Dr. Constantin Rădulescu Stadionban rendezett zárt kapus találkozón a vasutasok 6–1 (3–0) arányban diadalmaskodtak.

Dan Petrescu együtteséből Damjan Djokovics 2 (4. és 30. perc), Mihai Bordeianu (35. perc), Ciprian Deac (62. perc), Paulo Vinícius (65. perc), valamint a meggypiros mezben első gólját jegyző Alex Chipciu (77. perc) volt eredményes, a Szeben megyeiek szépítő találatát Roberto Romeo érte el a 90. percben.

A CFR 1907 kezdőcsapata: Arlauskis – Susics, Vinícius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovics – Deac, Omrani, Păun.

A vasutasokkal kapcsolatos hír, hogy az FCSB kapusának, Cristi Bălgrădeannak a megszerzése után szerződést hosszabbítottak a francia védővel, Kevin Bolival. A hivatalosan a kínai FC Kujcsou Hengfeng Zicseng együttesétől az idény végéig kölcsönzött játékos Dan Petrescu egyik alapembere, a CFR-rel eddig három bajnoki címet ért el, most a kolozsvári csapat 300 ezer euróért végleg megszerezte.

*

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) szakbizottsága kiosztotta az UEFA-licenceket a 2020–2021-es idényre, végleges döntése értelmében ez a lehetőség a Gyurgyevói/Giurgiui Astra csapatának nem jár. Az együttes az egyetlen, amely az igénylők közül nem kapta meg ezt a státust, a többieknek – Kolozsvári CFR 1907, FCSB, Krajovai Universitatea FC, Botoşani-i FC, Bukaresti Dinamó, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC – megadták a licencet. A női labdarúgócsapatok közül a sokszoros bajnok Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF együttese is megkapta a licencet.

Véglegesítették a labdarúgó-bajnokságok menetrendjét is, amint azt már korábban megírtuk, az I. liga a hétvégén folytatja a küzdelmét, az első találkozót már pénteken megrendezik, hétközi játéknapok nem lesznek.

A II. liga rájátszásának öt fordulója július 4-én rajtol, az első és másodosztály sorozata augusztus 1-jén zárul. Így teljesülhet az európai szövetség által megszabott feltétel: augusztus 3-ig közölni kell a nemzetközi kupákban részt vevők névsorát.

Az élvonalban való feljutás/maradás oda-visszavágós párharcát augusztus 5-én és 8-án rendezik.

A Román Kupában június 26-án rendezik az elődöntők első mérkőzéseit, július 8-án pedig a visszavágót. A kupa döntője július 22-én esedékes.

Minden mérkőzést a korábban kiadott egészségügyi protokoll betartásával kell lebonyolítani.

Borítókép: A negyedik gólt szerző Deac (labdával) a medgyesiek gyűrűjében – FOTÓ: FACEBOOK/FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ-NAPOCA