Bringázott ma Iohannis, megázott

Bringázott ma Iohannis, megázott
A politikusok, egyes közéleti személyiségek tartják magukat a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium által március közepén indított Zöld péntek programhoz: ma az államfő tűnt ki környezetvédő mobilitási megoldásával.

Klaus Iohannis bringával ment dolgozni: a hírügynökségek jelentése szerint a bicikliző államfő azt ajánlotta, hogy alternatív szállítási módszereket alkalmazzunk, mint például a gyaloglás, a biciklizés és a tömegközlekedés.- Ezeket esőben is alkalmazni lehet, mert nem árt senkinek – nyilatkozta Iohannis.

Kijelentette: városaink rendkívül zsúfoltak, főleg csúcsidőben, amikor legtöbben munkába mennek, vagy onnan haza igyekeznek. Arra bátorítom a polgárokat, hogy használják az alternatív mobilitási eszközöket, ezek egészségesek és hozzájárulnak a közlekedés folyamatosabbá tételéhez.

- A biciklizés például nagyon egészséges, ráadásul sokkal könnyebben mozogsz a forgalomban, s szinte ugyanolyan gyorsan elérsz a munkahelyedre, mint a személygépkocsiddal. S egyébként is, egy kicsi eső nem ártott meg senkinek – mondta Iohannis.