Béremelést követelnek az adóhatóság alkalmazottai

Béremelést követelnek  az adóhatóság alkalmazottai
Tüntetni fognak csütörtökön a pénzügyminisztérium épülete előtt az Országos Adóhatóság (ANAF) Szolidaritás nevű szakszervezetének tagjai. Azt követelik, hogy az ANAF és a pénzügyi tárca alkalmazottainak bérét évente igazítsák az inflációhoz – közölte az Agerpres hírügynökség.

Mai sajtó közleményében a szakszervezet emlékeztetett, hogy miközben a nyugdíjakat évente indexálja a kormány, a közalkalmazottak bérének megállapításakor nem veszik figyelembe az inflációt. Ezért kérik, hogy a jövő év januárjától hatályba lépő új közalkalmazotti bértörvény írja elő a fizetések inflációhoz igazítását is.

A szakszervezet leszögezte: olyan új bértörvényt szeretnének, amely szerint a munkájuk társadalmi jelentőségének és összetettségének megfelelően javadalmazzák az ANAF és a pénzügyminisztérium alkalmazottait.

A szakszervezet azt is kéri, hogy külön törvény szabályozza az adóhatóság és a pénzügyminisztérium alkalmazottainak jogállását. Emellett követelik, hogy az alkalmazottak jelenlegi bérpótlékait a jövő évtől foglalják be az alapfizetésükbe.