Az Úzvölgyébe készül George Simion

Az Úzvölgyébe készül George Simion
A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke bejelentette: csütörtökön az AUR politikai alakulat képviselői az Úzvölgyében ünneplik a hősök napját.

„Csütörtökön 17 órától Úzvölgyében leszünk, ahol az RMDSZ nyomásgyakorlása miatt fennáll a veszély, hogy a nemzetközi katonai temetőben lebontják a román hősök keresztjeit. Azokról a keresztekről van szó, amelyekre a sovének 2019 májusában szemeteszsákokat tettek, hogy etnikai feszültséget gerjesszenek, és ezeket a napokban ismét felszították” - mondta Simion.

Dan Tanasă képviselő ugyanakkor felhívást intézett „minden románhoz”, hogy június másodikán vegyen részt az úzvölgyi megemlékezésen.

„Sajnos van egy bírósági ítélet is, amely alapján a román hősök keresztjeit el akarják távolítani a temetőből. Mi ez ellen vehemensen tiltakozunk, elfogadhatatlannak tartjuk” - jelentette ki Tanasă.

(Fotó: MTI)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Romániában a 35 év alattiak körében a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a legnépszerűbb párt, amelyre a fiatal pártválasztók 23 százaléka adná voksát egy friss felmérés szerint, amelyet a Digi 24 ismertetett.
Belpol