Állítólag útban vannak Kolozsvár felé az Egyiptomban rekedt turisták

Állítólag útban vannak Kolozsvár felé az Egyiptomban rekedt turisták
Helyi idő szerint ma 10 órakor, romániai idő szerint tehát 11 órakor szállt fel a gép az Egyiptomi Hurghadából Kolozsvár irányába azzal a 148 utassal a fedélzetén, aki csütörtökön rekedt az észak-afrikai országban.

A Blue Air légitársaság közleménye szerint a 0B9340 jelzésű, Hurghada és Kolozsvár között közlekedő charterjárat műszerfalán gurulás közben, közvetlenül a tervezett felszállás előtt jelent meg egy figyelmeztetés, ami miatt az utasok biztonságának érdekében a pilóta úgy döntött, nem kezdi meg a felszállást.

A repülőgépet átvizsgálták, az eljárás ideje alatt pedig az utasokat egy hotelben szállásolták el. A társaság közleménye szerint a pórul járt turisták segítséget, ételt és innivalót is kaptak.

„A szakképzett személyzet által végzett vizsgálat során kiderült, hogy a jelzés egy rosszul működő elektromos érintkezés miatt gyulladt ki. A repülőgép készen áll a felszállásra, és amint a repülőteret megnyitják, mind a gép, mind a 148 turista elindul Kolozsvár felé” – áll a Blue Air mai sajtóközleményében.

A hurghadai reptéren érvényben lévő szabályozások miatt a gép csak péntek délelőtt, helyi idő szerint 10 órakor szállhatott fel.