A szomszéd személyijével akart kiutazni a kamaszlány

A szomszéd személyijével akart kiutazni a kamaszlány
15 esztendős lányt füleltek le a Bihar megyei határrendészek, amikor illegálisan próbált kilépni a határon: 24 éves szomszédjának személyi igazolványát felmutatva – neki ugyanis nem voltak legális, határátlépésre feljogosító okiratai.

A borsi határrendészet pénteki közleménye szerint a kamaszlány szerdáról csütörtökre virradó éjjel, egy személygépkocsi utasaként jelentkezett kilépésre a határátkelőnél, és egy, a román hatóságok által kibocsátott személyi kártyával igazolta magát.

Az ellenőrzés során a határőrök megállapították, hogy a fiatal nem azonos a felmutatott igazolvány gazdájával, külső megjelenése ugyanis nyilvánvalóan különbözött a személyi kártya fényképén szereplő személytől. A lányt a határrendészet székhelyére vitték, ahol kihallgatták.

Mint kiderült, a kilépésre jelentkező személy 15 esztendős és Kolozs megyei.  P. A. azt mondta, Franciaországba szeretett volna eljutni dolgozni, de nem volt érvényes személyi igazolványa, így úgy döntött, elveszi a 24 éves szomszédjáét.

A határrendészek nem engedték továbbutazni a tizenévest, aki ellen személyazonossággal kapcsolatos csalás, lopás és államhatár illegális átlépésének kísérlete miatt indult eljárás.