A Lidl szójaliszt miatt hív vissza egy szendvicset. Melyik az?

A Lidl szójaliszt miatt hív vissza egy szendvicset. Melyik az?
A Lidl Románia bejelentette: visszahívja a 200 grammos csirkés és szalonnás, illetve a szebeni szalámis és sajtos Chef Select szendvicseket. Az ügyfelek máris visszavihetik ezeket – tájékoztatott ma az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA).

A szendvics gyártója a Tip Top Food Industry, a bejelentés valamennyi említett termékükre vonatkozik, függetlenül a szavatossági idejüktől. A csomagoláson levő románul nyelvű felirat: Chef Select, Sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi cascaval 200g.

„Megállapították, hogy ezek a termékek szójalisztet tartalmaznak, ami nincs feltűntetve a címkén. Mivel allergiát válthat ki, a szójára allergiás ügyfeleknek feltétlenül figyelembe kell venniük a visszahívási felhívást. Akik nem allergiások a szójalisztre, a termékek fogyaszthatóak” – mutat rá az üzletlánc közleménye.

Az említett termékeket kizárólag a Lidl Románia hálózatában értékesítették. Amint megkapta az értesítést, az üzletlánc levette polcairól a két szendvicset.

Ha valaki vissza akarja vinni az említett termékeket, bármely Lidl boltban megteheti, és visszakapja a szendvics árát.

A Lidl Románia polcain szereplő többi áru – köztük a Chef Select más termékei – nem érintett.