A korlátozások új lendületet adtak az e-kereskedelemnek

A korlátozások új lendületet adtak az e-kereskedelemnek
Az AFP hírügynökség által közreadott adatok szerint az új koronavírus-világjárvány új lendületet adott az elektronikus kereskedelemnek, ezzel szemben viszont a hagyományos kiskereskedelmi cégek jelentős elbocsátásokat jelentettek be válság miatt, mi több, néhány vállalat munkások ezreitől vált meg.

A Kantar tanácsadó cég adatai szerint mivel a világjárvány gyökeres változásokat eredményezett a vásárlási szokásokon, idén mindössze három hónap leforgása alatt 41 százalékkal nőtt a nemzetközi e-kereskedelem, míg 2020-ban összességében 22 százalékkal.

Jó példa e tekintetben, hogy augusztus végén a Marks&Spencer brit kiskereskedelmi hálózat közölte, hogy megválik 7000 alkalmazottjától, bejelentést követő néhány órával az amerikai e-kereskedelmi cég, az Amazon bejelentette, hogy 3500 személyt alkalmaz az Amerikai Egyesült Államokban.

„A digitális kereskedelem régóta létezik, most azonban egyértelmű, hogy rendkívüli mértékben felélénkült” - fogalmazott az Alvarez & Marsal vállalati szolgáltató cég ügyvezető igazgatója, Herve Gilg.

A szakember úgy véli, azok a vállalatok nyernek a legtöbbet ebből a helyzetből, amelyek tevékenységének jelentős része már online zajlik. Ezen a téren is az Amazon vezet, amely a koronavírus-világjárvány ellenére megduplázta nettó profitját az idei második negyedévben - írja az AFP.