A férfiak vagy a nők között több a munkanélküli?

A férfiak vagy a nők között több a munkanélküli?
4,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a tavalyi utolsó negyedévben – ez 0,2 százalékkal haladja meg a harmadik negyedévben regisztrált szintet – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által ma nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Nemi bontásban 1,1 százalékos különbséget figyelhetünk meg – a férfiak körében 4,6 százalékos, míg a nőknél 3,5 százalékos volt az állástalanok aránya. Ugyanakkor vidéken 4,8 százalékos munkanélküliségi rátát jegyeztek, ami 1,2 százalékkal haladja meg a városon mért 3,6 százalékos mutatót.

Korosztályi bontásban a legmagasabb munkanélküliségi rátát a fiatalok (15–24 év) körében mértek: elérte a 16,3 százalékot.

A munkaképes korosztály (15–64 év) körében a foglalkoztatottsági ráta a tavalyi év utolsó negyedében 64,5 százalékos volt, ami 1,7 százalékos visszaesést mutat az előző negyedévhez mérten.

A férfiak körében magasabb, 72,7 százalékos volt a foglalkoztatottság, a nőknél 56 százalékot regisztráltak. Városon eközben 65,9 százalékon, vidéken pedig 62,7 százalékon állt a mutató.

A fiatalok körében viszont alig 23,8 százalékos foglalkoztatottsági rátát mértek.