1,4 millió turistát várnak Görögországba

1,4 millió turistát várnak Görögországba
Körülbelül 1,4 millió Romániából érkező turistára számít idén nyáron a görög határrendészet - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a román külügyminisztérium.

A külügyi tárca küldöttsége a napokban tett látogatást a Görögországban, hogy a romániai turisták beutazásának és ott-tartózkodásának megkönnyítéséről tárgyaljon a görög és bolgár hatóságokkal, de a vendéglátói ágazat képviselőivel is.

A román küldöttség a Kulata-Promachonas bolgár-görög határátkelőnél tárgyalt a két ország rendőrségének és határrendészetének képviselőivel. A román fél ismertette görög és bolgár tárgyalópartnereivel a romániai turisták elégedetlenségét a határátlépést megelőző hosszú várakozási idők miatt, valamint a román hatóságok aggodalmát is azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt években tapasztalt késlekedések az idén is megismétlődnek. Ugyanakkor biztosította a görög és bolgár hatóságokat, hogy a román fél nyitott az intézményes együttműködésre a határátkelési idők csökkentése érdekében.

A bolgár és görög tárgyalópartnerek arról számoltak be, hogy a fenti cél érdekében már több lépést tettek, például bővítették az ellenőrzési pontokon dolgozó határőrök számát, növelték a határátkelőhelyek tranzitkapacitását az ellenőrzési ablakok számának emelésével, egyszerűsítettek az európai uniós polgárok úti okmányainak ellenőrzésén, és javítottak a görög és a bolgár határrendészet közötti információtovábbításon.

 

(Fotó: Facebook)