Zsúfoltság a nagylaki határátkelőnél. Térnek haza az ünnepekre a külföldön dolgozók
Vissza

Zsúfoltság a nagylaki határátkelőnél. Térnek haza az ünnepekre a külföldön dolgozók

Megnőtt a várakozási idő a nagylaki határátkelőn csütörtök reggel úgy a távozási, mint az érkezési oldalon. Ennek egyik oka, hogy a külföldön dolgozó román állampolgárok hazatérnek az ünnepekre.

Az Arad Megyei Határrendészet szóvivője, Laura Bondar ma azt mondta, megnőtt a várakozási idő a Nagylak II. határátkelőn, mivel „beléptünk a téli ünnepek előtti időszakba”. A külföldön dolgozók lassan elkezdtek visszatérni, ezért mind az országba befelé, mind a kifelé haladó irányban sorok alakultak ki.

„Mind a teherautók, mind a személyautók száma megnőtt. Maximális kapacitáson dolgozunk, az átkelő infrastruktúrájának függvényében. A Nagylak II. átkelőnél a kamionok várakozási ideje 90 perc, a személygépkocsiké 40, kilépésnél, illetve belépésnél is” – mondta el Laura Bondar.

A határrendészet szóvivője azt javasolja az utazóknak, hogy más átkelőket is használjanak, hogy a várakozást elkerüljék.

„A határrendészek megpróbálják hatékonyan és operatívan biztosítani a határellenőrzést, hogy ne lépjenek fel túlzott nehézségek. Valószínű, hogy jövő héten még hosszabb sorok lesznek majd. A várakozási idő egyelőre nem nagyon hosszú, de már hosszabb a megszokottnál” – mondta Laura Bondar.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...
Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ