Zágoni Bálint a Filmszakmai Döntőbizottságban
Vissza

Zágoni Bálint a Filmszakmai Döntőbizottságban

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagja lesz augusztus 31-től Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője – közli honlapján a Magyar Nemzeti Filmalap.

Zágoni Bálintot Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója kérte fel a bizottság tagjának, megbízása 2 évre szól. Zágoni Bálint március óta póttagként vett részt a döntőbizottság munkájában.

Zágoni Bálint a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője, 2009-től a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle főszervezője, 2007-től a Filmtett Workshop szervezője, 2013 óta a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál magyar programjának kurátora. Rendezőként és forgatókönyvíróként számos dokumentumfilmet jegyez, köztük a kolozsvári filmgyár történetét feldolgozó A Sárga csikó nyomában-t és a Janovics Jenő, a magyar Pathé című portréfilmet.

Augusztus 31-től a Filmszakmai Döntőbizottság tagjai: Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fekete Ibolya filmrendező, Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, valamint Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője.

Kovács András Bálint a továbbiakban helyettes tagként segíti a Filmszakmai Döntőbizottság munkáját, megbízása 2 évre szól. Az ELTE Filmtudomány tanszékének vezetője a Filmalap 2011-es alapítása óta a bizottság tagja volt.

A Magyar Nemzeti Filmalap moziforgalmazásra szánt egész estés játékfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek fejlesztéséhez, gyártás-előkészítéséhez, gyártásához és terjesztéséhez (marketing) nyújt támogatást, oktatási programján és eseményein keresztül a magyar filmszakmai közösség és a magyar filmipar fejlődését segíti elő. A Filmszakmai Döntőbizottság feladata a filmalap által kiírt támogatási pályázatok elbírálása kizárólag szakmai szempontok szerint, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon – a fesztivál- és közönségsiker érdekében.

(Fotó: filmtett.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új kiadványok a Minerva ...
A címtelen föld őszinte hangjai
Beindult a bűnvádi eljárás Bănicioiu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ