XIV. Ifjúsági Néptánctalálkozó kezdődik nőnapon
Vissza

XIV. Ifjúsági Néptánctalálkozó kezdődik nőnapon

Tizennegyedik alkalommal, március 8–10. között szervezik meg Kolozsváron és Mérában a Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek találkozóját. A néptáncfesztivál főszervezője a kolozsvári Bogáncs – Zurboló Egyesület, társszervezője a Kalotaszeg Néptáncegyüttes Egyesület, a Pro Nádasmente Egyesület, az Ördögtérgye Néptáncegyüttes, a Szarkaláb Kulturális Egyesület, szakmai partnere a Hagyományok Háza Erdélyi Hálózata.

A kolozsvári Ifjúsági Néptánctalálkozó 1992 óta kétévente összegyűjti a Kolozs megyei magyar néptáncegyütteseket. Alapvető célkitűzése, hogy a régió fiatal műkedvelő és hagyományőrző néptáncegyütteseinek rendszeres fellépési, „megmérettetési” lehetőséget biztosítson. A találkozó egyben remek alkalom a résztvevő együttesek tagjai közötti ismerkedésre, kapcsolatfelvételre.

Március 8-án, csütörtökön a Heltai Folkcenterben kezdődik 20 órakor Nőnapi táncház a Harmadik zenekar közreműködésével. Március 9-én, pénteken a Mérai Kultúrotthonban 18 órakor fellépnek a XIV. Ifjúsági Néptánctalálkozó résztvevő néptáncosai: a bánffyhunyadi Suhanc, a dési Aranyeső, a kalotaszentkirályi Felszeg Gyöngye, a kolozsi Kaláris, a körösfői Riszegvirág, a magyarvistai, a mérai Cifra, a széki Szalmakalap és a tordatúri Boglya hagyományőrző gyerek- és ifjúsági néptáncegyüttesek, valamint a kolozsvári Bogáncs Néptáncegyüttes és Zurboló Táncegyüttes. 21 órakor táncház kezdődik a mérai zenészek, valamint a Rezeda zenekar közreműködésével.

Március 10-én, szombaton a Kolozsvári Magyar Operában kezdődik 19 órakor a XIV. Ifjúsági Néptánctalálkozó gálaműsora a Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek részvételével. Fellép a Morzsabogáncs, az Apróbogáncs, a Kisbogáncs, a Bogáncs, a Kalotaszeg, az Ördögtérgye, az Ördögtérgye Utánpótlás, a Szarkaláb és a Zurboló, valamint a szamosújvári Kaláka és a mérai Cifra. 21 órakor táncház kezdődik a Heltai Folkcenterben a Rezeda zenekar közreműködésével.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tojás méretű jégeső
Keresik az Aranyos folyóba ugrott férfit
Egyetlen homlokzati fal maradt a Rózsa ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...