Wonder Puck – bábszínház a Főtéren
Vissza

Wonder Puck – bábszínház a Főtéren

Utcai fesztivállal nyitja meg a hétvégén az idei évadot a kolozsvári Puck Bábszínház. A Kolozsvár Főterén zajló Wonder Puck Utcai Fesztivál programjában színházi és kulturális oktatási kínálat található, amely a gyerekek és fiatalok esztétikai világát gazdagíthatják – ígérik a szervezők a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

„A Wonder Puck egy olyan  nyílt színi, szabadtéri rendezvény, amely a család minden tagját megszólítja, egymás mellett felvonultatván a művészet különböző formáit, a színházat, a zenét, a táncot, a képzőművészetet és kézművességet. A fesztivál egész ideje alatt nevelő és élménydús kulturális tevékenységeken vehet részt a jelenlévők apraja-nagyja” – olvasható a közleményében.

A szeptember 15–17. között zajló fesztiválon kolozsvári, nagyváradi, szebeni, gyulafehérvári, marosvásárhelyi, nagybányai, dévai, szatmárnémeti és dési művészek lépnek fel, színházi intézmények és társulatok mellett a kolozsvári iskolák is jelen lesznek színházi produkciókkal, koncertekkel, táncokkal, zsonglőrködéssel, alkotóműhelyekkel és kiállításokkal.

A rendezvényt szeptember 15-én, pénteken 15 órakor nyitják meg, 15.30-tól a Kolozsvári Katonai Fúvószenekar Disney-dalokkal lép fel a Főtéren. A fesztivál egyik különlegessége a szombat esti Jelmezbál. Az este 7-kor kezdődő bált Varázslatos tombola zárja, a maskarába bújt gyerekek 20 órától a Voltaj Academy koncertjén bulizhatnak.

Az eseményen két magyar nyelvű produkció látható: szeptember 15-én, pénteken 19.30-tól a főtéri Kisszínpadon a Szegény Dzsoni és Árnika, míg szeptember 16-án, szombaton 11 órától, szintén a Kisszínpadon az Ördögverő jóbarátok című előadás.

A fesztivál eseményei, alkotóműhelyei ingyenesen látogathatók, lehetővé téve, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is részt vehessenek a rendezvényeken.

A részletes programról a www.teatrulpuck.ro/ hu/ weboldalon, illetve a bábszínház Facebook oldalán lehet tájékozódni.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nemzeterősítő rendezvény a Mátyás ...
Johannis: Romániában folytatni kell a ...
Enyedi Ildikó filmje indul az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fotókiállítás a Hóstátról a ...
  • Hóstát 1979–1984
  • Miniszterelnök asszony
  • Elcsendesedett a csíkszeredai ...
  • Bemutatták Clarisse Werner kötetét