Virtuális próbafülke, kínai bocskai – változnak vásárlási szokásaink
Már nem csak ünnepnapra vesznek új ruhát a romániaiak
Már nem csak ünnepnapra vesznek új ruhát a romániaiak
Vissza

Virtuális próbafülke, kínai bocskai – változnak vásárlási szokásaink

Évről évre nő azoknak a romániai lakosoknak száma, akik havonta legalább egyszer elmennek ruhát vásárolni – és nem feltétlenül azért, mert valamilyen alkalomra kell új viselet. Vannak olyanok is, akik több mint 300 lejt költenek el ruhaneműre egy hónapban. A romániai vásárlók azonban még mindig ódzkodnak az online ruhavásárlástól, félnek, hogy az internetről rendelt holmi mérete, anyaga nem felel meg – derül ki a MKOR Consulting nevű piackutató cég elemzéséből. A Digital Fashion Consumer Trends című tanulmány a romániai ruhavásárlási szokások változásait méri fel, kiemelten figyelve az online ruhavásárlási attitűdökre. Egy általunk megkérdezett fiatal szerint nem kell tartani a ruharendeléstől, a jó onlinevásár titka az alapos tájékozódás. Ezt támasztja alá Varga-Mihály Márton is vezércikkében, aki egy kínai bocskai kabát vásárlásának történetének meséli el. Aminek tanulsága: a kínai boltokat messziről el kell kerülni!

 

Nemcsak a különleges napok alkalmával vásárolnak maguknak ruhákat a romániai lakosok, a MKOR Consulting piackutató cég legfrissebb, Digital Fashion Consumer Trends címmel közölt elemzése szerint a romániai lakosok több mint fele havonta legalább egy alkalommal vásárol magának valamilyen ruhaneműt, cipőt vagy ruházati kiegészítőt. A felmérés rávilágít: az online vásárlástól még mindig ódzkodnak a romániai lakosok, de egyre gyakrabban használják a webáruházakat tájékozódásra, hogy az offline vásárlás könnyebb legyen.

A bukaresti MKOR Con­sulting nem először méri fel a romániai ruhavásárlói piacot, az előző két évben arra próbáltak fényt deríteni, milyen trendek alakultak ki az elmúlt időszakban az online ruhavásárlás terén, és milyen tényezők befolyásolják majd a romániai divatipart. A héten Digital Fashion Consumer Trends címmel kiadott, legfrissebb eredményeket bemutató tanulmányban közlik a 2018-ra vonatkozó adatokat, amelyeket összevetnek a 2017-ben begyűjtött információkkal. Így a különböző trendek alakulását, a vásárlói szokások változását is tudták mérni, és arra is próbáltak rájönni, hogy ezek fényében mégis milyen kell legyen a jövő ruhaüzlete, olvasható a cég weboldalán. A felmérés országos reprezentatív mintán készült, összesen 1067 fő lekérdezésével.

Hobbi a shoppingolás?

A vásárlásért – shoppingért – rajongók aránya évről évre nő, az elmúlt két évben azok száma, akik havonta többször is vásárolnak maguknak ruhát, 7%-kal emelkedett. De most már nem csak különleges alkalmakra vásárol magának a romániai lakos: a kutatásban résztvevők 56%-a vallotta, hogy havonta legalább egyszer vesz legalább egy új blúzot, cipőt vagy éppen valamilyen kiegészítőt. A ruházatra költött havi összeg is megugrott, a vásárolók 40%-a mondta, hogy egy hónapban legalább 301 lejt költ divatcikkekre, 2017-ben ez csak a vásárlók 35%-ra volt igaz.

Bevásárlóközpontból vagy turkálóból 

A bevásárlóközpontok maradnak továbbra is a legkedveltebb vásárlói helyek, a megkérdezettek 85% vallotta, hogy itt szerzi be az új darabokat. A közkedvelt ruhavásárlási helyek listáján a második az online webáruházak 57%-al. (Ez 3%-os növekedést jelent 2017-hez képest). A turkálók a harmadik helyen szerepelnek, a megkérdezett vásárlók 24%-a vallotta, hogy inkább a használt ruhaboltokból szereti beszerezni új kabátját vagy nadrágját.

Tájékozódunk, majd visszaküldjük

Az online boltokat inkább tájékozódásra használja a romániai lakos, 2018-ban a romániaiak 88%-a látogatott meg valamilyen webshopot, de csak 65%-uk mondta, hogy rendelt is magának valamit, a válaszadók 35%-a vallotta, hogy soha nem rendelt online. A megkérdezettek 69%-a ugyanakkor arról számolt be, hogy csak azért lép fel a virtuális üzletekbe, hogy tájékozódjon, s az ott látottak alapján döntsön arról, hogy mégis mit vesz meg magának. A tájékozódás alatt pedig főképp az árak összehasonlítását értik, a megkérdezettek 47%-a mondta, hogy ezzel a céllal látogatja az online üzleteket, ez 13%-al több mint egy évvel korábban.

Az online beszerzett ruhák felét azonban visszaküldik a romániai vásárlók, általában azért mert nem megfelelő a méret, derül még ki a felmérésből. Az a tény, hogy az online üzletben nem lehet felpróbálni a ruhaneműt, a fő oka annak, hogy a romániaiak inkább az offline vásárlást részesítik előnyben. Azoknak az 57%-a, akik azt mondták, hogy látogatnak online üzleteket, bevallották: tartanak attól, hogy az online vásárolt ruha mérete nem fog találni.

Virtuális próbafülke a digitális üzletekben

A piackutató cég szerint az online és az e-kereskedelem terjedése jelentős változásokat hoz a ruházati és cipőiparban tevékenykedők számára. Míg néhány évvel ezelőtt a divatvilágnak három fő szereplője volt – a tervező, az előállító és a kereskedő –, manapság azonban, az internet elterjedésének köszönhetően, a vásárló is előtérbe kerül, hiszen sokkal könnyebben tud online beleszólni a kedvenc márkáinak tevékenységébe. 

A felmérés során az elemzők arra is kíváncsiak voltak, hogyan fog kinézni a fogyasztók szerint a jövő digitális ruhaboltja. A megkérdezett 21%-a szerint ezek az üzletek személyre szabott vásárlási élményt kell majd nyújtsanak, a válaszadók egyötöde számára viszont az a fontos, hogy egy webáruház bármilyen digitális eszközről – számítógép, telefon, tablet – elérhető és böngészhető legyen. A felmérésben részt vevők 8%-a szerint a jövő boltjában virtuális próbafülke is kell legyen.

Alapos tájékozódással kell online vásárolni

– Gyakran vásárolok online ruhát magamnak, már rendeltem cipőt, blúzot, szoknyát, napszemüveget, táskát, kabátot, de vettem „kényesebb” dolgokat is, nehezebb ugyanis eltalálni a megfelelő méretet például a nadrág vagy fürdőruha esetében. Azt hiszem, online vásárlásaim során csak 2-3 alkalommal jártam pórul. Egyszer nem küldték el a megrendelt ékszereket, két telefonhívás és egy egyszerű online formanyomtatvány kitöltése után azonban visszautalták a pénzem. Egyszer nem találtam el a méretet, a ruhát viszont lusta voltam visszaküldeni, inkább édesanyámnak adtam, pedig nem volt túl bonyolult az eljárás. Egy alkalommal viszont nem jött meg a rendelt termék, de mivel egy kínai áruházból rendeltem pár lejért, nem is nagyon csodálkoztam – mesélte el megkeresésünkre egy fiatal lány. – Szerintem az online vásárlás legfontosabb eleme az alapos tájékozódás, nem szabad bedőlni a csinos lányokon látható olcsó termékeknek. Egy egyszerű Google-kereséssel utána lehet járni, hogy egy webáruház megbízható-e vagy sem, és ha más felhasználók nem javasolják, messziről el kell kerülni azokat – tette hozzá.

– Már nagyjából kialakult, hogy honnan rendelek: nekem egy lengyel cég és egy romániai outlet vált be, szeretem az ott található ruhákat, és ár-minőség szempontjából is megfelelnek. A lengyel cégtől azért is szeretek rendelni, mert nagyon alapos adatokat ad minden ruha méretéről. Részletesen leírja a ruhák méreteit – hosszúság, szélesség stb. –, majd egy kis táblázatban mutatja, hogy milyen méretű ruha milyen magas, hány kilós, milyen váll-, mell-, csípőszélességű lányoknak való, ami nagyon megkönnyíti a vásárlást. Ugyanakkor a termékeket bemutató képekhez is odaírja, hogy hány centi magas modell, és milyen méretű ruhát visel a képen, így vizualizálni is könnyű, hogy rajtam, hogy fog állni – mesélt vásárlói tapasztalatairól.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Fiatalok kerestetnek válaszúti ...
U FC: újabb sikertelen kiszállás
Holtan találták a Fogarasi havasokban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ