Viorica Dăncilă szerint az EU-elnökség ráirányítja a figyelmet a román társadalomra
Vissza

Viorica Dăncilă szerint az EU-elnökség ráirányítja a figyelmet a román társadalomra

Viorica Dăncilă miniszterelnök reméli, hogy az állami intézmények, a politikum és a civil társadalom összefog annak érdekében, hogy Románia sikeresen teljesítse mandátumát az Európai Unió (EU) Tanácsának élén, amely - a kormányfő szerint - az egész román társadalomra ráirányítja a figyelmet.

„Mától hat hónapra átvesszük az Európai Unió Tanácsának elnökségét. Romániának lehetősége és felelőssége lesz, hogy bizonyítsa európai elkötelezettségét, megerősítse az európai konstrukciót, a polgárok, a szabadságok, közös erőfeszítéseink egységét“ - hangsúlyozta a miniszterelnök a kormány weboldalán www.gov.ro is meghallgatható videoüzenetében. http://gov.ro/ro/stiri/mesajul-premierului-viorica-dancila-cu-prilejul-preluarii-de-catre-romania-a-pre-edintiei-consiliului-uniunii-europene
Dăncilă szerint az EU-elnöknek az a szerepe, hogy szakszerűen, részrehajlás nélkül kezelje a napirenden szereplő problémákat. Ezek közé tartozik az EU 2020 utáni költségvetésének előkészítése, az egységes európai piac működése, az európai ipar versenyképességének és digitalizálásának növelése, a belső biztonság, a terrorizmus elleni harc és a migrációs kihívások kezelése. „Nehéz, de ugyanakkor megtisztelő feladat. Ez egy olyan országprojekt, amely mögé mindenkinek fel kell sorakoznia“ - mondta a kormányfő. Véleménye szerint az EU-s elnökség az egész román társadalomra ráirányítja a figyelmet, ezért szükség van az állami intézmények, a politikai erők és a civil társadalom összefogására.

Dăncilă kifejezte meggyőződését, hogy Románia hozzájárul az unió alapvető értékeihez: az egységhez, a kohézióhoz és a szolidaritásához. A kormányfő összefogásra szólított fel.

A következő hat hónapban, a 2007. január 1-jei csatlakozás után először Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Borítókép: gov.ro


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dévai kórház: 14 napig nem megy be, és ...
Elkezdődött a maszkgyártás Romániában: ...
Ablakomból a világ – küldjetek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ