Viharos, csapadékos időre számíthatunk hétvégén
Vissza

Viharos, csapadékos időre számíthatunk hétvégén

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A tájékoztatás értelmében már ma éjszaka feltámad a szél a féli országérszben és a hegyekben, de holnap az ország központi részén és észak-nyugaton is jellemző lesz a szeles idő.

A meteorológusok szerint 45-55 km/h sebességű széllökések várhatók, a tengerparton és a Bánát déli részén akár a 70 km/h-t is elérheti a széllökések sebessége. Január 14, vasárnap átmeneti szélerősödés várható Dobrodzsában, a Bánát déli részén és Munténiában.

Az időjósok szerint ma estétől kezdődően vasárnap reggelig a legtöbb régióban kis mennyiségű csapadék várható. Olténiában, Erdélyben és Munténia bizonyos területein havazásra, Dobrodzsában, Bánátban és a Partiumban ónos esőre és hóra lehet számítani, a hegyvidéken és Moldovában is havazás várható. Az ónos eső miat jégbevonat képződik.

Enyhe havazás várható január 14-én, vasárnap is a tengerparton, Olténia dél-nyugati és a Bánát déli részén.

Lehűlésre lehet számítani, a vasárnapi hőmérsékleti értékek a negatív intervallumban mozognak. A jövő hét eleji éjszakák fagyosak lesznek, különösképpen az északi, az észak-keleti és a központi országrészben. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ