Vezetői kihívások és megoldások – immár könyvben is
Vissza

Vezetői kihívások és megoldások – immár könyvben is

Többek egybehangzó véleménye szerint hiánypótló kötet látott napvilágot az Exit Kiadónál, hasonló tartalmú kiadvány ugyanis nem jelent meg magyar nyelven Erdélyben. László Judit Vezetői kihívások és megoldások című könyvét június 12-én mutatták be Kolozsváron, a Vallásszabadság Házában.

(Borítókép: Az esemény résztvevőil balról jobbra: Zsigmond István, Széll Levente, Soós Réka, Nagy Károly,  Fejér Attila, Gorbai Attila, László Judit, és Nagy Péter. Fotó: Biró István)

A kötetbemutatóként meghirdetett eseményt leginkább kerekasztal-beszélgetésnek nevezhetnénk, amelynek során az is kiderült, hogy nem csak a most megjelent, Beszélgetés erdélyi cégvezetőkkel alcímet viselő könyv hiánypótló, de a hasonló tematikájú beszélgetések is hiányoznak a kolozsvári, magyar nyelvű események palettájáról. Az érdeklődők létszámából is arra lehetett következtetni, szívesen vennének részt ezeken mindazok, akiket érdekel a gazdasági-vállalkozói szféra, és azok is, akik ezen a téren tevékenykednek.

A könyv szerzője, az ITszektorban vállalkozóként tevékenykedő László Judit két évvel ezelőtt indította útjára konok kitartással szervezett beszélgetéssorozatát, amelynek célja az volt, hogy bemutassa az erdélyi, romániai vezetőket, „akiknek a csapatában itthon is fejlődőképes munkát, kiegyensúlyozott életet lehet teremteni”, mint írja a könyv előszavában. Így tehát a többé-kevésbé havi rendszerességgel jelentkező sorozat vendégeinek lehetőségük volt arra, hogy beszéljenek megvalósult álmaikról vagy épp zátonyra futott kezdeményezéseikről, az önerőből, kemény munkával, itthon elért eredményeikről, nulláról indított vállalkozásukról, vezetői kihívásokról, de örömeikről és problémáikról, vagy akár bukásaikról is.

A beszélgetéssorozat házigazdáját ugyanakkor az is érdekelte, hogy meghívottai cégvezetőkként biztosítanak-e fejlődési lehetőségeket alkalmazottaiknak, hagynak-e elfajulni konfliktusokat, milyen kritériumok alapján választják ki a munkatársakat, vagy felme rült-e bennük az évek során – a különböző nehézségekkel szembesülve –, hogy jobb lenne külföldön folytatni a munkát.

A most megjelent könyvben ebből a beszélgetéssorozatból szerepel egy válogatás, a kötetben a Rhédey-ház pincéjében elhangzott szabad, élő beszélgetések szerkesztett átiratát találhatja az olvasó. Akit érdekel, mindegyik interjú végén megtalálja a cégvezető, a cég elérhetőségét.

A fotókkal ellátott, különleges tördelési megoldással szerkesztett kötetben hat cégvezetőt ismerhet meg az olvasó: Fejér Attilát, Gorbai Attilát, Nagy Károlyt, Soós Rékát, Széll Leventét, és Zsigmond Istvánt.

A több mint kétórás eseményen számos kérdés elhangzott a közönség soraiból is, ez is azt bizonyítja, hogy szükség van hasonló rendezvényekre, illetve hasonló jellegű kiadványokra. Kérdésre válaszolva László Judit elmondta: szándékában áll további interjúk megjelentetése, ezért is szerepel a borítón az 1.0.

 


MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Adventi koncert Szamosújváron
Nagyenyedre érkezett a Máltai ...
VIDEÓ – „Kizöldült” és negatív ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ