Végzős szakiskolásait búcsúztatta a Kolozsvári Református Kollégium
Vissza

Végzős szakiskolásait búcsúztatta a Kolozsvári Református Kollégium

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben” – fogad az Arany János idézet az első emeleten, a Kolozsvári Református Kollégium első szakiskolai végzős évfolyamának tablóján.

 

Halmágyi Katalin

A 2017. június 17-én tartott ünnepségen négy szakról ballagtak el a diákok: fodrász, szakács, víz-gázszerelő és műszerész szakokról. A végzősök énekelve búcsúztak a nekik három éven át otthont adó Szász Domokos épülettől, majd a hidelvei református templomba vonultak át, ahol Nagy Tibor lelkész, a szakiskola vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az istentisztelet után a meghívottak szóltak a 11. évfolyamhoz: Székely Árpád a kollégium igazgatója, Horváth Anna az RMDSZ képviseletében, Andrássy Boglárka a Bosch cég képviselője és Lőrinczi ­László a Transilvania Hotel igazgatója. Kovács Tibor volt szakiskolai vezető levélben köszöntötte a ballagó diákokat. Beszédeikben hangsúlyozták: hiánypótlónak és rendkívül fontosnak tartják a szakosztályok elindítását, amely mára már nem csupán egy kezdeményezés, hanem hároméves sikertörténet. A 76 most ballagó diák pedig biztos jövő elé néz, hiszen nagy részük a képzés befejezése után azonnal munkába áll, biztos munkahely várja őket. De akadnak olyanok is köztük, akik úgy döntöttek, hogy líceumban tanulnak tovább.

A 10. évfolyam nevében Boda Tímea szólalt fel, majd az ünnepélyes Biblia-átadást követően a 11. osztályos Szőcs Gabriella, Dajbukát Katinka és Szenes Róbert búcsúzott a tanáraitól, diáktársaktól. Az emléklapok átadását követően nemzeti imánkat énekelték el a jelenlevők, majd az iskola udvarán a diáksereget szüleik, nagyszüleik csoportja várta.

Ahogy végignéztem e diákseregen, Arany János szavai visszhangzottak a fülemben. Ember lenni... Ezek a gyerekek ezt kapták ettől az iskolától. Emberek, sőt keresztyén emberek lettek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Semjén: a nemzetpolitika nagy sikere a ...
Kigyulladt, de biztonságosan landolt a ...
Drónnal csempésztek cigarettát ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ