Végzős szakiskolásait búcsúztatta a Kolozsvári Református Kollégium
Vissza

Végzős szakiskolásait búcsúztatta a Kolozsvári Református Kollégium

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben” – fogad az Arany János idézet az első emeleten, a Kolozsvári Református Kollégium első szakiskolai végzős évfolyamának tablóján.

 

Halmágyi Katalin

A 2017. június 17-én tartott ünnepségen négy szakról ballagtak el a diákok: fodrász, szakács, víz-gázszerelő és műszerész szakokról. A végzősök énekelve búcsúztak a nekik három éven át otthont adó Szász Domokos épülettől, majd a hidelvei református templomba vonultak át, ahol Nagy Tibor lelkész, a szakiskola vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az istentisztelet után a meghívottak szóltak a 11. évfolyamhoz: Székely Árpád a kollégium igazgatója, Horváth Anna az RMDSZ képviseletében, Andrássy Boglárka a Bosch cég képviselője és Lőrinczi ­László a Transilvania Hotel igazgatója. Kovács Tibor volt szakiskolai vezető levélben köszöntötte a ballagó diákokat. Beszédeikben hangsúlyozták: hiánypótlónak és rendkívül fontosnak tartják a szakosztályok elindítását, amely mára már nem csupán egy kezdeményezés, hanem hároméves sikertörténet. A 76 most ballagó diák pedig biztos jövő elé néz, hiszen nagy részük a képzés befejezése után azonnal munkába áll, biztos munkahely várja őket. De akadnak olyanok is köztük, akik úgy döntöttek, hogy líceumban tanulnak tovább.

A 10. évfolyam nevében Boda Tímea szólalt fel, majd az ünnepélyes Biblia-átadást követően a 11. osztályos Szőcs Gabriella, Dajbukát Katinka és Szenes Róbert búcsúzott a tanáraitól, diáktársaktól. Az emléklapok átadását követően nemzeti imánkat énekelték el a jelenlevők, majd az iskola udvarán a diáksereget szüleik, nagyszüleik csoportja várta.

Ahogy végignéztem e diákseregen, Arany János szavai visszhangzottak a fülemben. Ember lenni... Ezek a gyerekek ezt kapták ettől az iskolától. Emberek, sőt keresztyén emberek lettek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Izgalmas előadások és művészeti ...
Indul az Egynyári kaland új évadja
Újabb lépés a hulladék-gazdálkodás terén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Első sikereiket aratták a református ...
  • Jubileumi megemlékezés Killyéni Péterre
  • Látszólag
  • Egyetemi házasság