Véglegesen megerősítették: Victor Ponta doktori dolgozata plágium
Vissza

Véglegesen megerősítették: Victor Ponta doktori dolgozata plágium

A Legfelső Bíróság és Semmítőszék (ÎCCJ) végleges döntést hozott Victor Ponta plágium-ügyében. Ennek értelmében minden kétséget kizárhatóan megállapították, hogy a volt kormányfő doktori dolgozata plágium.

Az egyetemi címeket, okleveleket és tanúsítványokat igazoló tanács (CNATDCU) már 2012-ben kijelentette, hogy Ponta doktori dolgozatában több tíz oldalon plágiumot követett el.  Ennek értelmében a Legfelső Bíróság és Semmítőszék elutasította a volt kormányfő által benyújtott fellebbezést.  A Bukaresti Ítélőtábla 2017 februárjában kimondott polgári ítéletében állapította meg a plágiumot, amit aztán Ponta megfellebbezett.

A Nature folyóirat 2012. június 18-i online kiadásában közölték a hírt, hogy Victor Pontát plágiummal vádolják a 2003-ban megvédett doktori dolgozata kapcsán. A CNATDCU már 2012. június 29-én közölte a plágium hitelesítésére vonatkozó döntését. A Bukaresti Egyetem Etikai Bizottsága pedig 2012. július 17-én egyhangúlag eldöntötte a plágiumot, amelyet a szerző szándékosan követett el, hiszen a  dolgozat a 115. oldaltól a 297. oldalig másolás.  


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új kiadványok a Minerva ...
A címtelen föld őszinte hangjai
Beindult a bűnvádi eljárás Bănicioiu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ