Vasárnapig várja vendégeit a Street Food Fesztivál
Vissza

Vasárnapig várja vendégeit a Street Food Fesztivál

A Street Food Fesztiválsorozat eddigi legimpozánsabb eseménye zajlik október 10–13. Között Kolozsváron, ezért az átalakult, kibővített és teljes élményt kínáló rendezvény neve is megváltozott, a most zajló kiadást Street Food Október névvel szervezik – olvasható a szervezők közleményében.

A fesztiválterületet megnövelték, az étel kínáló vendéglők száma pedig eléri a 90-et. A tavaszi kiadáshoz hasonlóan idén is tematikák szerint osztották fel a területet, lehet barangolni Kis Ázsiában, átélhető az Amerikai Álom, de van Cabrones vagy La Vita e Bella szektor is. A különböző témák nemcsak a felszolgált ételekre utalnak, ezekhez különböző foglalkozásokat is rendeltek, így például a La Vita e Bella szektorban Vespázni lehet.

Az őszi kiadás új szektorral bővül, az Október nevű részen hatalmas, az évszaknak megfelelő dekorációval kidíszített sátrat állítottak fel, amelyben helyi DJ-k gondoskodnak a hangulatról, és amely szombaton retro buli helyszíne is lesz.

A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, ők a Gyermekkor szektorban játszhatnak, nézhetnek meg különböző előadásokat vagy új dolgokat próbálhatnak ki. Lesz zenefoglalkozás, amely során különböző hangszereken tanulhatnak meg játszani, vagy kézművesség, ahol a tűvel s cérnával ismerkedhetnek meg.

Az Őszi bódék zónában elhelyezett helyi termelők saját alapanyagokból készítenek ételeket, de olyan biotermékeket is lehet vásárolni, mint a házi tészta, hidegen préselt olaj, tojás, dzsem, méz, zakuszka, szirup stb.

A Zenehangárt élőzene tölti be, a rendezvényen fellép a Vița de Vie, Mădălina Pavăl, a JazzyBIT és Luiza Zan.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A román biztosjelölt megkapta a ...
Júniusban úszik legközelebb Mányoki ...
VIDEÓ - Befejezték a Mátyás király ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A “mi” Orbánunk
  • Illyés Gergely: Stratégiailag az USR ...
  • Délutáni oktatás: iskola- és ...
  • A kisebbik rossz
  • Egy héttel korábban startol idén a ...