Varsóban díjazták Felméri Cecília filmjét
Vissza

Varsóban díjazták Felméri Cecília filmjét

Szombaton, október 17-én este adták át a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál 36. kiadásának díjait, a nyertesek között pedig két magyar film is szerepel. A kolozsvári Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmje – amelynek ez volt a világpremierje – elnyerte a zsűri különdíját, míg Horvát Lili filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a FIPRESCI díjat érdemelte ki.

A fesztivál első és második filmeket bemutató versenyprogramjának háromtagú zsűrije – a lengyel Małgorzata Imielska, a román Dan Chişu és az ukrán-lengyel Timur Jascsenko – három díj sorsáról döntött, a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi, a Spirál, pedig elnyerte a testület egyik különdíját.

A nemzetközi újságírószövetség szintén háromtagú zsűrijét hódította meg Horvát Lili romantikus filmdrámája, amelyet a legjobb kelet-európai pályakezdő alkotásként értékeltek.

A fesztivál központi versenyprogramjának fődíjasa a Farkhat Sharipov által rendezett 18 Kilohertz című kazah film lett, a legjobb rendezőnek járó díjat pedig Martin Šulík vitte el a Muž se zaječíma ušima (The Man with Hare Ears) című cseh-szlovák koprodukcióval.

(Foto R. Jaworski/Varsói Filmfesztivál)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ