Várják a jelentkezőket a 4. Kalotaszegi Legényesversenyre
Vissza

Várják a jelentkezőket a 4. Kalotaszegi Legényesversenyre

A Kalotaszeg Néptáncegyüttes, a Kalotaszeg NTE egyesület, a Pro Nádasmente Egyesület, a Bánffyhunyadi RMDSZ, a Bánffyhunyadi Polgármesteri Hivatal és a Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület negyedik alkalommal szervez Kalotaszegi Legényesversenyt 2018. november 17-én, szombaton a Kolozs megyei Bánffyhunyadon.

A szervezők segítséget kívánnak nyújtani a legényes tánc minél magasabb színvonalú elsajátításához és tovább éltetéséhez. Az évenként megrendezett versenyen Kalotaszeg kiváló legényes táncosainak anyagából válogattak. Az idei kötelező táncanyag a felnőtt kategóriában versenyzők számára az inaktelki Gergely János legényes folyamata.

A tervezett program szerint 11 és 15 között zajlik a válogató, 16.30 és 19 között a döntő és 19 órakor kezdődik a díjátadó, és 19.30 órakor a gálaműsor, 21 órakor pedig a táncház.

Minden jelentkezőnek két legkevesebb 6, legfeljebb 10 figurából álló legényessel kell készülnie. A felnőtt kategória jelentkezői számára a saját maguk által szabadon összeállított legényesen kívül, kötelező táncanyagként az inaktelki Gergely János legényeséből a https://youtu.be/n3qbsgMq2ik webhelyen elérhető 1963-ban felvett folyamatot kell eltáncolni.  

A versenyre 2018. november 9. (péntek), 23:59-ig jelentkezhet bármely nem hivatásos táncos az alábbi elérhetőségeinken: a Kalotaszeg Legénytársulat facebook oldalán vagy a kalotaszegnte@gmail.com emailcímen. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a jelentkező személy nevét, életkorát, települését és telefonszámát. A gyerek kategóriában csak a verseny napjáig 15. életévüket be nem töltött fiatalok jelentkezhetnek. A felnőtt kategóriának nincs korhatára.

A jelentkezők száma és kora szerint a szervezők gyerek és felnőtt kategóriákba sorolják a résztvevőket.

A felnőtt kategória díjai: 2018 kalotaszegi legényes táncosa (fődíj) – 700 lej, Gergely János kalotaszegi legényesének hiteles előadója – 500 lej, Gergely János kalotaszegi legényesének egyéni megformálója – 300 lej.

A gyerek kategória díjai: 2018 ígéretes legényes tehetsége – 500 lej, a kalotaszegi legényes hiteles előadója 400 lej, a kalotaszegi legényes tehetséges megformálója – 300 lej.

A zsűri tagjai: Bordás Barnabás, Both József, Kádár Elemér, Könczei Árpád (zsűrielnök), Mezei Balázs, Tötszegi András „Cucus”.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két új hulladékgyűjtő telephelyet ...
Álomvakáció a canzonetta, pizza, ...
Temesvár 30 - Tőkés László: a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ