Váratlanul megállt Bukarestben az Ázsiából visszatérő amerikai külügyminiszter
Vissza

Váratlanul megállt Bukarestben az Ázsiából visszatérő amerikai külügyminiszter

Bukarestbe érkezett szerda este Rex Tillerson amerikai külügyminiszter, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége szerint azonban az ázsiai körútjáról visszatérő Tillersonnak nincs hivatalos programja a fővárosban, mindössze az éjszakát tölti ott.

A DCNews.ro hírportál szerint Tillerson azt kérte: kezeljék diszkrécióval látogatását. A portál szerint Tillerson - aki külügyminiszteri kinevezése óta nem járt Bukarestben - csak Teodor Melescanuval, a román diplomácia vezetőjével találkozik Bukarestben, mielőtt továbbindul.

A Profit.ro hírportál úgy tudja, Melescanu már a repülőtéren várta Tillersont, akinek a repülőgépe egy "műszaki megállót" iktatott be Mianmarból hazatérőben.

A váratlan látogatást kommentáló hírtelevíziók kiemelt jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy Tillerson - az Egyesült Államok számos európai szövetségese közül - Romániát szemelte ki útja megszakítására. A megszólaltatott elemzők ezt egyrészt a kiváló román-amerikai kapcsolatokkal magyarázzák, és azzal, hogy Románia több milliárd dollár értékű amerikai hadi felszerelés beszerzésére kötelezte el magát.

A román média azt is megemlítette: Tillerson külügyminiszteri kinevezése előtt azt az ExxonMobil olajipari vállalatcsoportot vezette, amely ígéretes gázlelőhelyeket fedezett fel és akar kitermelni a Fekete-tenger román felségterületén.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hamarosan visszaföldelik a Híd utcai ...
VIDEÓ - Utolsó útjára kísérték ...
Modellválasztás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ