Változékony lesz az időjárás a hétvégén
Vissza

Változékony lesz az időjárás a hétvégén

A meteorológusok változékony időjárást jeleznek előre a hétvégére az ország legtöbb vidékén, villámlások várhatók, jégeső is előfordulhat.

„Az elkövetkező napokban a lehető legváltozékonyabb lesz az időjárás. Sem a csapadék, sem pedig a hőmérsékleti értékek tekintetében nem lesz stabil. Pénteken az ország legtöbb vidékén nyárias nap lesz, azonban szombaton a nyugati, északi és középső tájakon lehűlésnek indul, vasárnapra pedig ez kiterjed a többi vidékre is, és süllyedésnek indulnak a hőmérők higanyszálai. Szombaton nyugaton és délen 27 fok várható. Vasárnap keleten és délen csökkennek a hőmérsékleti értékek. Ezeken a tájakon az évszakban megszokottnál hidegebb, 22–26 Celsius-fok lesz” – nyilatkozta Alina Şerban, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ügyeletes meteorológusa.

Közölte: pénteken főként a hegyvidéken várhatóak felhőszakadások és villámlások, de az esős időszakok nem tartanak sokáig. A hétvégén azonban ezek a jelenségek fokozatosan kiterjednek nyugatról a többi vidékre. Szombaton csapadékos lesz az időjárás a nyugati, északi és déli tájakon. Az eső villámlással érkezik, megerősödik a szél, és jégeső is előfordulhat.

„A hegyvidék kapcsán azt mondhatjuk, hogy a hétvégéig változékony lesz az időjárás. Pénteken záporok, zivatarok, villámlás várható, rövid időszakokra megerősödik a szél. Szombaton és vasárnap több ilyen időszak várható hegyvidéken, és csökkennek a hőmérsékleti értékek” – mondta el a meteorológus.

A tengerparton meleg, nyárias időjárás várható, de vasárnap ott is csökkennek a hőmérsékleti értékek.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ