Útjelzéseket festettek fel a megyei utakra
Vissza

Útjelzéseket festettek fel a megyei utakra

Felfestették a nemrég leaszfaltozott megyei utak útjelzéseit a biztonságos közlekedés érdekében – áll a Kolozs Megyei Tanács szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke elmondta: a megyei utakon végzett munkálatok csak akkor érnek a végükhöz, amint utolsó lépésként, az útburkolati jelzések is felkerülnek ezekre. A tanácselnök hangsúlyozta: az útjelzések növelik a közlekedésbiztonságot.

Útburkolati jelzéséseket festettek a Roska község és a Reketó közti 107S megyei úton. A munkálatok során 11 kilométer hosszan festettek közlekedési sávokat elválasztó, hosszirányú (tengelyirányú) útjelzéseket, míg Reketó községben a gyalogátkelőhelyeket is felfestették.

A Déscichegy – Csatány – Révkolostor – Tőkepataka 109E megye úton közel 13 kilométer hosszan fejezték be a hosszanti útburkolati jelzések felfestését.A Magyargorbó – Egeres gyártelep – Egeres – Jegenye útvonalon 24,3 kilométer hosszan fejezték be a hosszanti útfestéseket, míg Egeresen és Egeres gyártelepen a gylogátkelőket is jelölték.

Emellett hasonló munkálatokat végeztek a 161A megyei út Kolozst és Mezőőrt összekötő útvonalon, megközelítőleg 10 kilométer hosszan, de Kolozson is jelölték a gyalogátkelőket – áll a megyei tanács közleményében. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ivan Wernisch cseh költő kapta az idén ...
Robbanószerkezetet találtak Soros ...
Ítéletre várva: a Mikó-ügy részletei, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ