Útjára indította a garanciaalap az Első otthon programot
Vissza

Útjára indította a garanciaalap az Első otthon programot

Útjára indította az állami garanciaalap (FNGCIMM) az Első otthon programot, miután megkapta a pénzügyminisztériumtól a jóváhagyást a 2 milliárd lejes keret szétosztására – derül ki a garanciaalap pénteki közleményéből.

Az Első otthon 2018-as kiadásában tizenöt bank vesz részt: a Bancpost, a BCR, a BRD – Groupe Societe Generale, a CEC Bank, a Credit Agricole Bank Románia, a Garanti Bank, az ING Bank, a Leumi Bank Románia, a Marfin Bank, az OTP Bank Románia, a Piraeus Bank, a Raifeissen Bank, a Banca Romaneasca, a Transilvania Bank, valamint az Unicredit Bank.

„Szociális szempontok szerint az Első otthon program kiterjesztette a jelzáloghitelekhez való hozzáférést a 35 évesnél fiatalabb személyekre. Az Alap tavaly a haszonélvezők érdekében leegyszerűsítette az értékelést és az információkhoz való hozzáférést közvetlenül az intézmény honlapján” – nyilatkozta Alexandru Petrescu, a garanciaalap vezérigazgatója.

2018-ra a törvényi előírások alapján 2 milliárd lej értékben lehet állami garanciát biztosítani az Első otthon program keretében.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Holnap Keresztelő Szent János főünnepe
Olgi néni, Görögország, Isztambul és ...
Továbbra sincs megoldás az egyetemi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ