Űrutazás a 24. KMDSZ Diáknapokon
Vissza

Űrutazás a 24. KMDSZ Diáknapokon

Ismét elfoglalták a Főteret tegnap a Kolozsváron tanuló magyar egyetemisták a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) diáknapjainak nyitóünnepségén. A 24. alkalommal megszervezett rendezvénysorozaton idén megközelítőleg 2200 egyetemista vesz részt, 56 csapatba, 19 klánba szerveződve.

A diáknapok első napján, a hagyományokhoz híven, magyar egyetemisták lepték el a városközpontot, az 56 csapat hatalmas üdvrivalgása uralta a Főteret. Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, a diáknapozók napsütésben mutathatták be pólóikat, kabaláikat, lobogtathatták meg hatalmas csapatzászlóikat. Az idei rendezvény témája az űr, űrutazás, így a megszokott vuvuzelák, hangosbeszélők, dobok mellett megszállták a Főteret az űrlények, űrhajósok, bevásárlókocsiból kialakított űrhajóikkal. Nem maradhattak el idén sem a különböző énekek, csapatkiáltások, ollézás és a „Nincsen hangotok” heccelődés sem. A csapatok egymást buzdítva ugráltak, daloltak, vonultak fel Mátyás előtt.

A főtéri esemény az egyik legkülönlegesebb pillanata a diáknapoknak, az egyetemisták lelkesedése és öröme uralja a teret, amelyre évről évre kíváncsi a kolozsvári közösség.

– Hihetetlen örömmel tölt el, hogy ismét megtelt a Főtér mosolygó, vidám, energiától tomboló fiatallal. Ahogy Chris Lawyer, egyik meghívottatok mondta, boldogságot színlelni kár és vétek. Úgy gondolom, hogy ezen a téren ma senki nincs, aki színlelné a boldogságot, az örömöt – mondta el Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a megnyitón.

Markó Bálint rektorhelyettes és Hădadea Cătălin diákprefektus köszöntötte a diáknapozókat a Babeş–Bolyai Tudományegyetem részéről, kiemelve azt, hogy Kolozsvár és az egyetem egy üde, fiatal színfolt, és a diáknapok során a város még fiatalabbá válik.

Idén a szervezők a diáknapozók kérésére visszavezették a Csípős Flashmobot, a Paprika Rádióval közreműködve. A rádiót hallgatva kapták a résztvevők a különböző utasításokat a flashmobhoz. A rádiósok idén megtáncoltatták, megpörgették a diáknapozókat, és arra biztatták őket, merjenek bátran ismerkedni a négy nap alatt, ezért a flashmob során is tíz ismeretlen emberrel kellett pacsizniuk.

A hivatalos megnyitót követően a csapatok a Sétatéren és Donát negyeden keresztül vonultak a Törökvágásra, ahol az 56 csapat és klánfigurák bemutatása kezdődött.

(Borítókép: Űrjárgányból is akadt szép számmal a főtéri felvonuláson, fotó: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis: Dragneának el kell tűnnie a ...
Vb-2018: Drámai mérkőzésen nyert a ...
Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ