Ünnepi kolozsvári tömegközlekedési menetrend és forgalomelterelés
Vissza

Ünnepi kolozsvári tömegközlekedési menetrend és forgalomelterelés

A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat tájékoztatja utasait, hogy november 27-én és 29-én a szombati menetrend szerint, 5.30 és 23 óra között, közlekednek a vállalat járművei. November 28-án, 30-án és december 1-jén a buszok 6 és 23 óra között közlekednek, vasárnapi menetrend szerint.

Mivel december 1-jén a Széchenyi/M. Viteazu teret 11-13 óra között lezárják, ezért módosították némelyik tömegközlekedési jármű útvonalát.

A 32, 33, 47, 8, 21, 36b és 36L járat az eredeti útiterv szerint közlekedik. Viszont a 28B, 31, M31, 37, 38, 39 járat az Állomás tér – Árpád/Traian utca – Radák/Dacia utca (végállomást) útvonalon közlekedik. A 19-es és 42-es járatok útvonala is változik, azaz a Magyar/1989. December 21-e utcáról tovább halad a Bocskai/Avram Iancu térre, majd letér a Postakert/Cuza Voda utcába, végighalad a Széchenyi/M. Viteazu téren, majd visszatér a Berde Mózes/F.J. Curie utcára, ahonnan a Kossuth Lajos/1989. december 21-e utcára fordul.  A Cora üzlet által működtetett járat is más útvonalon fog közlekedni: a Magyar/1989. december 21-e utcából tovább halad a Bocskai/Avram Iancu térre, majd letér a Postakert/Cuza Voda utcába, végigmegy a Széchenyi/M. Viteazu téren, és betér a Radák/Dacia és Drăgălina utcába. A 35 és 32B járatok végighaladnak a Bocskai/Avram Iancu téren, a Postakert/Cuza voda utctán, majd a Radák/Dacia utcán, a Ferencz József/Horea úton egészen az Állomás térig. Jövet ezek a buszok a megszokott útvonalukon haladnak. Eltérítik a 9-es buszt is: végighalad a Kossuth Lajos/1989. December 21-e utcán, a Bocskai/Avram Iancu téren, majd betér a Postakert/Cuza Voda utcán, végigmegy a Széchenyi/M. Viteazu téren, a Radák/Dacia utcán, a Ferencz József/Horea úton, egészen az Állomás térig. Visszafele a busz érinti a Széchenyi teret, majd betér a Berde Mózes/F.J. Curie utcába. Az M26 járat a régi útvonalán halad, a fürdő/Cardinal Iuliu Hossu utcán, visszafele pedig a Függetlenség/Splaiul Independentei sétányon. Az 1-es trolik helyett elektromos buszok fognak közlekedni. Az útvonal csak a Széchenyi/M. Viteazu térről való visszatéréskor módosul: a térről a busz végighalad a Berde Mózes/F. J. Curie utcán, és onnan tér ki a Kossuth Lajos/1989. December 21-e útra.

A 3-as és 5-ös trolik helyett szintén elektromos buszok közlekednek, de a megszokottól eltérő útvonalon. A buszok letérnek a Postakert/Cuza Voda utcába, majd végigmennek a Radák/Dacia, a Ferencz József/Horea úton, egészen az Állomás térig. Visszafele a megszokott útvonalon közlekednek. A 101-es villamos helyett villamospótló buszok közlekednek majd, ezek útvonala is változik. A villamos a Függetlenség/Splaiul Independentei útról tovább halad a Napoca szálló melletti híd irányába, végigmegy a Dragalina utcán, majd kitér a Ferencz József/Horea útra, egészen az Állomás térig. Visszafele az Állomás térről végigmennek a Ferencz József/Horea úton, a Dragalina utcán, át a Napoca szálloda melletti hídon, és végigmennek a Függetlenség/Splaiul Independentei úton.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Prefektus: Kolozsváron a 22,1 ezrelékes ...
Emancipáció húsz lejre
Kovácsházi István vendégszereplésével ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ